Няма желание и готовност и от двете страни - и

...
Няма желание и готовност и от двете страни - и
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Основният проблем е, че нито Русия, нито Украйна, нито НАТО, нито ЕС искат мир

Няма предпочитание и подготвеност и от двете страни - и от Русия, и от Украйна, спорът да бъде трансфериран от военно в политическо русло. Основният проблем е, че нито Русия, нито Украйна, нито НАТО, нито Европейски Съюз желаят мир. Това сподели за БНР специалистът по интернационалните връзки и посланик Любомир Кючуков.

" Русия се стреми да укрепи контрола в овладените региони. И двете страни ускоряват преследването на инакомислещите, на саботьорите. И двете страни разчитат да реализират на военното поле триумфи, които след това да закрепят в политически проект. Необходимо е да се стигне до помирение, с цел да се пристъпи към политически разговор в изискванията на прекъснати военни дейности. Териториалните въпроси ще останат за дълго мъчно решими и във боен, и в политически проект “, сподели още Любомир Кючуков.

" Единственото значимо двустранно съглашение сред Русия и Украйна от началото на войната е обезпечаване на опцията за експорт на украинско зърно. Всяка от страните подписа идентични по наличие контракти с Организация на обединените нации и с Турция по въпроса. Това беше значим дипломатически пробив. Очевидно идната значима задача е обвързвана със обстановката към Запорожката АЕЦ. Тя е под съветски надзор от началото на войната, а личният състав е украински. Очевидно това е най-спешната и най-кризисната задача. Когато към атомната централа летят снаряди, рискът от случай е огромен “, разяснява Любомир Кючуков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР