Няма изненади при министрите, това са хора от първите две

...
Няма изненади при министрите, това са хора от първите две
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Няма изненади при министрите, това са хора от първите две редици на ГЕРБ

Няма изненади при министрите, това са хора от първите две редици на ГЕРБ, сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ политологът Любомир Стефанов във връзка оферти през днешния ден от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили състав на държавно управление с първия мандат с министър председател Росен Желязков.

Политическият анализатор Георги Харизанов се съгласи с определението, че няма кой знае какви изненади при оферти кабинет.

Изненадата беше през последните 2-3 години, това е естественото. Нормалното е, че революцията завърши, по този начин се прави. Радвам се да се върнем към естествените политически порядки. За благополучие, не се случиха тъпите хрумвания за експертно държавно управление. Ярките политически лица заемат естествените позиции за първа политическа мощ, съобщи той.

Този кабинет сме го виждали, няма изненада в метода, уточни и политологът Христо Панчугов. До някаква степен може би е изненадващо да се опакова този кабинет като подобен, който търси ясна поддръжка. Очевидно е,ч е господин Борисов се тормози от кабинет, подсилен единствено от Движение за права и свободи. Това е може би финален опит " Продължаваме промяната - Демократична България " да се вкарат в този диалог, а и застраховка, в случай че кабинетът мине без поддръжката на " Продължаваме промяната - Демократична България ", че ГЕРБ може да се отдръпват след няколко месеца, добави Панчугов.

Бойко Борисов не желае да купува депутати, както го правеше Кирил Петков. Или ще има държавно управление на малцинството с ясна политическа поддръжка, или ще има кабинет, който след 100 дни ще подаде оставка, или държавното управление няма да мине. Това са разновидностите, означи Георги Харизанов.

Според Любомир Стефанов от политическата рецесия може да се излезе посредством с коалиция и съдружно съглашение.

Борисов има чувството, че държавното управление очевидно ще мине от самосебе си. Дотук имаше диалози за съставяне на държавно управление, едвам е отбие номерът, а опозицията не дефинира ясно какви са позициите им. Наблюдаваме един цирк, това няма да е излаз от обстановката. Това, което следим, е подигравка на политически развой. Не видяхме да имаме препоръчан никакъв дневен ред, не е ясно с изключение на за имената на министрите, защо тъкмо ще се гласоподава в сряда в Народното събрание. Трябва да стартираме да виждаме носене на отговорност, разяснява Христо Панчугов.

Тези 100 дни може би са опит да се отсрочи неизбежното. Ако мине посредством трикове, както споделя Борисов, може би ще забележим един кабинет, който непрекъснато се пробва да се дистанцира от поддръжката за него и в който не може да се води естествен политически диалог, кабинет, който е под популистки въздействия, добави Панчугов.

Георги Харизанов акцентира, че от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ясно са декларирали каква е програмата на проектоправителството " Желязков ", като съществени цели в нея са правене на държавния бюджет за 2025 година, както и усилена работа по влизането на България в Шенген и еврозоната.

Парламентът е място, където се реализират договореностите, за което гласоподавателите са дали мандат на представителите си. И когато шест пъти им даваме мандат, а те се държат като шефове на почитател клубовете, най-после ще им се потърси сметка, разяснява Любомир Стефанов.

По думите на Христо Панчугов проектокабинетът " Желязков " има потребност от проект. Да кажеш, че проектът е, че в случай че кабинетът мине, ще ръководи 100 дни, не е проект. Това, което наподобява както съживяване на феникс, доста бързо може да се окаже нещо друго, в случай че не бъде открит проектът, съобщи Панчугов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР