Няма изненада в листата за евроизборите на ГЕРБ. Съществени промени

...
Няма изненада в листата за евроизборите на ГЕРБ. Съществени промени
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Възможността на ГЕРБ за евродепутати в следващия ЕП е 6+1

Няма изненада в листата за евроизборите на ГЕРБ. Съществени промени не виждам. Единствено обединението със Съюз на демократичните сили. Това е ход, който беше по – непредвиден.

Това сподели в изявление за izbori.bg политологът от Изследователски център „ Тренд “ Димитър Ганев, който направи разбор на политическата обстановка в страната. „ Битката за 26 май ще бъде напълно на партиен принцип – ГЕРБ против Българска социалистическа партия. Елена Йончева е много нападателен политик, до момента в който Мария Габриел е типично европейско лице и няма да може да влезе в същия звук. Сблъсък сред партии ще има, а не сред персони “, съобщи Ганев.

„ Възможността на ГЕРБ за евродепутати в идващия Екологичен потенциал е 6+1. Има вид и 7-мият в евролистата да бъде част от Екологичен потенциал. Мария Габриел ще бъде по всяка възможност номинация за български еврокомисар и по този начин по всяка възможност и Лиляна Павлова ще влезе в идващия Екологичен потенциал “, съобщи политологът.

По думите на Ганев тази коалиция сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили е печеливша за най – остарялата демократична партия, тъй като тя може да продължи и в идващите месеци за локалния избор.

Относно Демократична България Димитър Ганев изясни, че тя има характерен електорат и нейните гласоподаватели не признават ГЕРБ за собствен представител и тя няма да нанесе удар на ръководещата партия.

Ганев разяснява и абсурда с жилищата на властта. „ Не мога да вляза в догатки кой даде сигналите за жилищата на властта, само че тематиката се трансформира в същински скандал. Кампанията за евроизборите не стартира толкоз политически. Такъв скандал в България не е имало от години. Това беше първа вест в продължение на повече от седмица. Оставката на Цветан Цветанов обаче дръпна спирачката на абсурда. Вероятно има имиджова вреда за ГЕРБ. Трябва да забележим обаче каква е. За момента въпреки всичко може би ГЕРБ продължава да бъде политическа мощ. Проблемите обаче няма да са в този момент с изборите, а с Народното събрание “, сподели политологът.

На въпрос дали е допустимо Българска социалистическа партия сами да се подхлъзнат, Димитър Ганев подсети, че последната година и половина скандал има съвсем всяка седмица. „ Неминуемо до изборите ще има и още кавги “, добави той.

Относно това дали е обикновено майка да се хвали, че 3- годишният ѝ наследник я назовава „ кучка “, Ганев, съобщи, че по всичко проличава, че това ще бъде езикът на акцията. „ С номинацията на Елена Йончева за лидер на листата значи, че Българска социалистическа партия потегля към мощна и нападателна акция с емфатичен вътрешен детайл и задачата е да се нападна ръководството на ГЕРБ в България “, сподели той.

„ Българска социалистическа партия атакува сега освен ГЕРБ, а и Георги Първанов и Сергей Станишев “, добави политологът. Според него обаче, Българска социалистическа партия няма да се разцепи след 14 април, когато ще разгласи евролистата си.

Относно протичащото се с „ Обединени патриоти “, Димитър Ганев съобщи, че там всичко наподобява на латино сериал. „ В това семейство в действителност има насъбрани проблеми, само че по какъв начин ще отидат на евроизборите трите партии, ще разберем в деня на регистрацията им в ЦИК. Най – огромен избирателен капацитет има Вътрешна македонска революционна организация и то поради Ангел Джамбазки “, съобщи още политологът от „ Тренд “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР