Няма изненада по отношение на избора, както и по отношение

...
Няма изненада по отношение на избора, както и по отношение
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Със следващия бюджет ще се види дали има желание за решаване на важните проблеми

Няма изненада във връзка с избора, както и във връзка с ресора на българския еврокомисар. Европейска комисия е политически орган, госпожа Фон дер Лайен е от ЕНП, щеше да е извънредно необичайно, в случай че ЕНП се откаже от едно от своите места в Европейска комисия. Този избор значително беше съдбоносен.

Това съобщи някогашният външен и обществен министър Ивайло Калфин.

По отношение на проектобюджета за тази година Калфин сподели, че не може от него да се чакат огромни политики, а повтаря това, което е предложил служебния кабинет, само че със заложен недостиг под 3%. Увеличението на пенсиите е по закон, 12% не покриват растежа на инфлацията, само че най-малко е някакво придвижване, сподели Ивайло Калфин.

По думите му със идващия бюджет ще се види дали има предпочитание на ръководещите за решение на значимите проблеми.

Според него профилът на началник на Българска народна банка не би трябвало да е политически, а би трябвало да е човек, който схваща от стопанска система и макроикономика и да не е привързан политически. Централната банка си прави работата извънредно добре, разяснява Калфин.

Скандалите към КТБ не се отразиха добре на физиономията на една солидна институция. Гуверньорът и целият състав би трябвало да носят непоклатимост, сподели Калфин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР