Няма изисквания за предварително съгласуване, одобряване от чужди посолства, държави,

...
Няма изисквания за предварително съгласуване, одобряване от чужди посолства, държави,
Коментари Харесай

Антоан Гечев, ДАР: Разузнаването през 2021 г. се водеше само в работни дни, по празници имаше охрана

Няма условия за авансово координиране, одобрение от непознати посолства, страни, на назначението на ръководителя на Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР), това са суверенни национални решения, съобщи при чуването си в пленарната зала ръководителят на ДАР Антоан Гечев.

 

Изслушването на ръководителите на спецслужбите е по искане на парламентарната група на " Възраждане " по отношение на изнесения предишния петък запис от вече някогашния народен представител от " Продължаваме промяната-Демократична България " Радостин Василев.

 

Не мога да разясня дали някой някъде, без мое познание, е съгласувал нещо, съобщи Гечев. И добави, че не той е индивидът, който може да каже до каква степен е законно и по какъв начин се действа в такива случаи. 

 

Дейността на ДАР е въз основа на няколко правилото, един от които е политическа индиферентност, акцентира ръководителят на организацията. В този аспект той акцентира, че ДАР не е нито на президента, нито на някоя политическа партия, а национална работа за сигурност, която прави външно разузнаване.

 

" За назначение на ръководителя й има посочени няколко предварителни условия – на никое място в тях не е упоменато, че той, преди да бъде назначен, би трябвало да се съгласува, утвърждава, показва на непознати посолства, страни или интернационалните организации ", акцентира Антоан Гечев. Той посочи, че такива условия нито официално, нито неофициално не съществуват в регламентиращите документ на НАТО, Европейски Съюз, нито на друга интернационална организация, на която ДАР е член.

 

" Взаимодействието с НАТО и Европейски Съюз, както и с други партньорски служби, се реализира на разнообразни от коментираните в общественото пространство правила ", изясни ръководителят на разузнаването. 

 

Антоан Гечев съобщи пред депутатите, че, когато е застанал отпред преди две години, организацията не е била добре ресурсно обезпечена, и информационно-аналитичната работа е била разхвърляна в разнообразни звена на ДАР, информацията е била на всички места, а чиновниците в нея не са си говорили един с различен. По думите му интернационалното съдействие е било разбъркано също по абсурден метод. " Разузнаването през 2021 година се водеше единствено в работни дни, от 9:00 до 17.00 часа, в празнични и почивни дни в организацията имаше защита ", уточни актуалният й ръководител. " Въпреки извънредно лимитираните запаси, през тези две години успяхме да напреднем доста и ДАР е реформирана и структурирана ", увери Антоан Гечев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР