„Няма издадена заповед на министъра на здравеопазването за нови медицински

...
„Няма издадена заповед на министъра на здравеопазването за нови медицински
Коментари Харесай

Бисер Георгиев: Частните клиники доведоха инвестиции в оборудване и модерни методи

„ Няма издадена заповед на министъра на опазването на здравето за нови медицински действия на болница " Сърце и мозък " в Плевен на нов адрес в село Казичене. Това съобщи през днешния ден министър проф. Асена Сербезова в отговор на въпрос на някогашния министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Инвестиционното желание беше оповестено през по-рано тази година. Веригата лечебни заведения " Сърце и Мозък " са част от групата на производителя на медикаменти " Чайкафарма ".

„ Ние сме декларирали нашето капиталово желание в границите на законната процедура, незнайно за какво ни сложиха в пакет с проблемите на „ Лозенец “ и педиатрията, очевидно съответства по време “, уточни Бисер Георгиев в предаването „ Лице в лице “.

„ Въпросът е в конкуренцията сред здравните заведения “, означи той. „ По здравна карта и на книга може би има задоволително кревати, само че дайте да създадем резлика, тъй като те не лекуват пациентите сами по себе си. Има разлика сред здравната помощ, която се предлага в другите здравни заведения и точно частните клиники са тези, които доведоха новите вложения в съоръжение и вкараха модерните способи на лекуване “, счита изпълнителният шеф на фармацевтичната компания.

„ Ако имаше лобизам, към този момент щяхме да имаме позволение за болничното заведение “, уточни кардиологът проф. Николай Димитров.

„ Медицински одит и НЗОК откри, че има източване на касата от три лечебни заведения – едната беше „ Пирогов “, другата „ Лозенец “ и третата „ Александровска “, напомни той във връзка подозренията за източване на средтва от частни лечебни заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР