Няма изчезнали общински земи в Росенец става ясно от отговор

...
Няма изчезнали общински земи в Росенец става ясно от отговор
Коментари Харесай

Община Бургас не е притежавала имоти в парка Росенец

Няма изчезнали общински земи в Росенец излиза наяве от отговор на регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова на публично запитване от ръководителя на комисията по общинска благосъстоятелност към Общинския съвет Георги Дракалиев. Повод за писмото му е изказване на неговия сътрудник Константин Бачийски пред парламентарната комисия " за Росенец “, че община Бургас е имала 4600 дка в парка, които кметът Николов е деактувал през 2013 година, а 5 години по-късно е актувал като общински единствено 3500 дка. Разликата от 1100 дка терени са обяснени от Бачийски като раздадени на доближени до ГЕРБ и Движение за права и свободи лица.

От писмото на проф. Нейкова и приложените документи, доста ясно се вижда, че община Бургас действително не е имала никаква земя в парка до 2017 година и 2018 година, когато получава от регионална администрация упоменатите 3500 дка пътища, алейна мрежа и зелени площи за необятно публично прилагане.

Впечатлението, че " Росенец “ е бил общински идва от това, че през 2000 година, кметът Костадинов издава акт за общинска благосъстоятелност на 4600 дка терени в парка, който акт обаче по никакъв метод не поражда благосъстоятелност за общината върху тях. След дълги години траяли каузи, съдът дефинитивно постановява, че парцелът погрешно е бил актуван като общински, заради което през 2013 година кметът Николов анулира въпросния акт.

" Важно беше, истината да се обясни за нашите съграждани, а тя е че общината не е изгубила никаква земя в " Росенец “, разяснява Дракалиев. " Сигурен съм, че сътрудника Бачийски е имал положителни планове и евентуално е бил измамен, другояче не би твърдял погрешни неща. Политиците би трябвало по-добре да си ревизираме източниците, с цел да не сътворяваме усещане, че си измисляме, за да обвиним в нещо съперниците си “, добави още той.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР