Няма избран председател на Столичния общински съвет. След второто гласуване,

...
Няма избран председател на Столичния общински съвет. След второто гласуване,
Коментари Харесай

Няма бял дим! И след балотажа няма избран председател на СОС. Опитите продължават

Няма определен ръководител на Столичния общински съвет. След второто гласоподаване, в което участваха 37 съветници. Диана Тонова от Българска социалистическа партия получи 9  гласа, а Цветомир Петров 26 гласа, още веднъж имаше 3 недействителни бюлетини.

 

Васил Терзиев сподели, че колкото и да ги е боязън, че ще ги обвинят в сглобки, заварки и сватби, най-големият им боязън би трябвало да е, че проблемите не престават да се натрупат. 

 

" Като приказваме за този бял пушек, дано да го забележим. Нека да потърсим опцията и да се обединим към една фигура и да имаме работещ общински съвет. Поканата е към всички партии, дано в идващия час да се забележим и да вземем решение ", прикани Терзиев.

 

По думите му въпреки всичко би трябвало да се откри формулата и макар политическите разлики - да зароботи СОС. " Нека да сме мъдри през днешния ден и да стигнем до някакво решение ", сподели той.

 

Контрера също предложи да има отмора до 13:30 след което да продължат работата си.  Предложението бе гласувано и признато.

 

Днес от ПП-ДБ предложиха Цветомир Петров  за ръководител на Столичния общински съвет, като се отхвърлиха от  кандидатурата на Борис Бонев.

 

Кандидатурата на Петров беше показана от името на цялата група, в това число и " Спаси София ", които са част от обединението.

 

Вторият претендент е Диана Тонова от Българска социалистическа партия, която беше предлагана във всички досегашни опити на СОС да избере ръководител - и все несполучливо. Третият претендент още веднъж е Пламен Данаилов от Има Такъв Народ.

 

При първото гласоподаване гласоподаваха единствено 39 общинари (ГЕРБ бойкотира гласуването), а 3 бяха недействителни бюлетини 3. Цветомир Петров получи единствено 23 гласа и отива на балотаж дружно с Диана Тонова от Българска социалистическа партия.

При балотажа Петров събра 26 гласа, като 5 гласа не му стигнаха да бъде определен за ръководител на СОС.

 

За ръководител на Столичния общински съвет ще бъде определен този, който поличи повече от половината гласове на всички общинснки съветници.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР