Няма изборна или лична цел, която може да доминира над

...
Няма изборна или лична цел, която може да доминира над
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил: Няма изборна или лична цел, която може да доминира над обществения интерес

" Няма изборна или персонална цел, която може да господства над публичния интерес ". Това сподели на конференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Кметът разяснява обстановката с битовите боклуци и идното гласоподаване на общински дълг, с който да бъдат покрити отговорностите по отношение на депонирането на битовите боклуци.

" Политиката в ръководството на отпадъците е безусловно неправилна от десетилетия, а с помощта на сходен вид политика Общината и целият район - „ Рила еко “, е оставен без да има вид да работи по легален метод, да третира отпадъците си.

Нашите опити датират от 2010 година, да бъдат построени тези съоръжения, които сега построяваме, напарвано е всичко належащо “, сподели Петър паунов. По думите му сега се построява допустимо най-модерната апаратура.

Няма да има изгаряне на боклуци, няма да пострада и водата на село Радловци. Населението на обитаемото място е осведомено още през 2011 година с плана, извършени са публични разисквания и през идващите години.

„ Жителите на село Радловци са наясно, че там няма проблем, само че хора които желаят да станат известни и да начешат егото си са подготвени да накарат десетки милиони на гърба на кюстендилци - жестоки загуби и наказания.

Ние няма да го позволим това нещо, доколкото е допустимо по силите ни “, сподели Петър Паунов. Според кмета на Кюстендил, задачата на сходен вид интензивности е да се трансформира общината в това, в което сега се трансформира страната - да бъде раздрана на части, да бъде източена, изцеждана и всичко да бъде на гърба на най-нуждаещите се хора.

„ Тук няма екологичен проблем . Има проблем с третирането на отпадъците вследствие на държанието на държавната администрация “, сподели Петър Паунов. Той уточни, че общината няма една неверна стъпка, а единственото което са бранили е ползата - екологичният и финансовият.

Кметът прикани министерствата и способените органи да намерят калинките, които са довели до това, община Кюстендил и останалите шест общини в района да нямат
законно хранилище и законни площадки.

„ Това което желаят сега е да вдигнат сред 5 и 10 пъти налозите и таксите на кюстендилци “, съобщи Петър Паунов. Той разяснява, че Община Кюстендил е една от най-контролираните от страна на институциите.

Кметът разяснява и заемът, който се предлага да бъде изтеглен, в размер на 8,5 млн. лв.. Той уточни, че тези пари ще останат в общината. Към момента вземанията от страна на страната са обезпечени с общинска благосъстоятелност.

„ Всеки, който на следващия ден гласоподава, да не се вземе този заем значи, че желае да се продаде Парк-хотела и „ Ниското тяло “ на безценица, тъй като тръгне ли една правосъдна процедура - изпълнителна, там цените падат след първото наддаване “, съобщи Петър Паунов.

Според него тези хора, които не поддържат да се реши въпросът с страната, би трябвало да кажат кои са хората, които са се приготвили да вземат на половин цена парцелите на кюстендилци. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР