Няма информация за пострадали български граждани при инцидента в Мексико,

...
Няма информация за пострадали български граждани при инцидента в Мексико,
Коментари Харесай

Повечето жертви на рухналия надлез на метрото в Мексико са от колите под него, разследват се причините

Няма информация за потърпевши български жители при случая в Мексико, съобщи пред Милена Иванова - началник на българската задача. Най-малко 23 души починаха, а над 70 са ранени, откакто надлез рухна, в миг, в който по него е прекосявал трен на метрото.

" Премахването на падналите две мотриси от мостовата структура, по която се движи метрото по тази част на линията номер 12, бяха отстранени. Работи си по определяне на аргументите за случая ", означи Милена Иванова.

" Хората могат за се свържат с нас посредством страницата на външното министерство - посолство Мексико да търсят, по този начин излиза цялата цялостна информация с дежурните телефони, както и имейлите. Властите в Мексико също подават незабавни телефони, на които хората могат да вършат информация за свои близки. Към момента формалната информация е за починали 24 жители, 27 от ранените остават в болница ", добави тя.

По информация на посолството сред 500 и 600 българи живеят в Мексико Сити. Случилият се драматичен случай е с линия номер 12 на метрото, която се движи в южната част на столицата, където не живеят българи, изясни още ръководителят на българската задача.

" Част от трасето е подземен, а друга част - наземно и се движи по построена мостова структура. Участък от тази мостова структура се срутва вечерта към 22.30 ч. и два вагона падат върху част от бул.. Повечето жертви са хора от колите, върху които се е срутила структурата ", сподели Милена Иванова.

Тя добави, че сходни произшествия с метрото в Мексико не е имало и сега се изследват всички вероятни версии и аргументи, довели до нещастието. " Федералните управляващи, както и държавното управление работят по изясняване на аргументите, довели до този случай. Няколко пъти към този момент се оповестява, че са правени огледи на структурата и, в случай че е имало повреди, те би следвало да бъдат отстранени. Всичко се проверява към момента ", сподели Милена Иванова.

Линията е пусната през октомври 2012 година и е по този начин наречената " златна линия " на метрото, защото е издигната в чест на 200 години от независимостта на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР