Няма информация за българи, които да са пътували с катастрофиралия

...
Няма информация за българи, които да са пътували с катастрофиралия
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Голямата коалиция страда от проблемите в малката

Няма информация за българи, които да са пътували с авариралия индонезийски аероплан, съобщи външният министър Екатерина Захариева пред БТВ.

„ Голяма покруса, няма оживели от тази злополука, незабавно се е активизирала Спешната помощ на европейската работа и на нашето посолство. Нито имаме данни за починали българи, нито имаме позвънявания от близки, които не знаят къде са техните родственици. По моя информация самолетът е нов – на 3 месеца, сега се прецизират аргументите за тази злополука ”, сподели Захариева.

Тя коментира, че огромната коалиция страда от проблемите в дребната, а вицепремиерът Валери Симеонов е трябвало да се извини незабавно, а не след диалог с министър-председателя Бойко Борисов.

„ Доста хора се почувстваха афектирани, уповавам се извинението му да е било откровено. Той изясни какво е имал поради. Този закон се писа и се одобри под огромно напрежение, има доста положителни неща в него. Средствата са значими, само че доста по-важно е отношението и основаването на опция, тези деца да бъдат пълноценни ”, сподели външният министър.

„ Управлението не е в турбуленция, има напрежение в дребната коалиция, уповавам се, че сътрудниците работят за изчистване на тези недоразумения. Цифрите приказват сами – в съдружното съглашение бяхме заложили в края на мандата Брутният вътрешен продукт да стигне 110 милиарда лева, а той тази година е 108 милиарда лева, за следващата година прогнозата е 116 милиарда лева, същите са данните за безработицата и растежа на стопанската система ”, добави още Захариева.

По думите на Захариева Бюджет 2019 не е разхитителен, а уравновесен и това го потвърждава дефицитът.

„ Нормално е бизнесът да изрича избрани недоволства от Бюджет 2019. Най-големият проблем е неналичието на работна ръка. За това би трябвало да работим дружно. Мерките включват образование и подготовка на безработни, наемане на непознати служащи. Много наши съграждани изявяват предпочитание да се върнат в България, само че желаят информация. Това са аспектите, върху които би трябвало да работим с бизнеса“, уточни Захариева.

„ Всички искахме нашите правоохранителни органи да си правят работата. Сега, когато започнаха инспекции, започваме да приказваме и питаме за какво се вършат в този момент тези акции. В системата работят доста образовани хора и не мисля, че против някой ще бъде повдигнато обвиняване, след приключването на периода на отминалост ”, разяснява вицепремиерът последните акции на прокуратурата против семейство Баневи и повдигането на обвиняване на Иво Прокопиев за пране на пари.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР