Няма индикации, че Северна Корея може да използва ядрените си

...
Няма индикации, че Северна Корея може да използва ядрените си
Коментари Харесай

САЩ не виждат индикации, че КНДР може да използва ядрените си оръжия

Няма индикации, че Северна Корея може да употребява нуклеарните си оръжия, с цел да нападна Съединените щати или техните съдружници в близко бъдеще. Това съобщи в сряда представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Той направи забележките, откакто водачът на Северна Корея Ким Чен-ун акцентира нуждата армията на страната да предприеме " незабавна и смазваща нуклеарна контраофанзива ", когато е належащо.

" Няма индикации или никаква информация сега, която да ни накара да имаме вяра, че някакъв тип автентичен удар от Северна Корея е неминуем ", сподели Кърби, запитан дали Северът може да се готви да предприеме нуклеарна офанзива. Но ние следим и следим допустимо най-добре ", сподели Кърби на брифинг в Белия дом.
 За КНДР натискът да се откаже от нуклеарните оръжия е оповестяване на война
За КНДР натискът да се откаже от нуклеарните оръжия е оповестяване на война

Предупреждение на Пхенян

Северна Корея в неделя изстреля балистична ракета с дребен обхват, за която нейните държавни медии по-късно споделиха, че е симулация на " тактическа нуклеарна контраофанзива ".

Пхенян поредно ускорява нуклеарната си изразителност от предходната година, когато одобри нов закон, който съгласно него ще разреши " превантивна " приложимост на нуклеарни оръжия против Южна Корея и Съединени американски щати.

Кърби сподели, че Съединени американски щати остават ангажирани да се ангажират със Севера, само че че ще продължат да усъвършенстват отбранителните си качества на фона на продължаващата липса на разговор с Пхенян.

" Отново призоваваме Ким да седне на масата за договаряния със Съединените щати, без предварителни условия, сподели той. Ние сме подготвени да приказваме за деескалация на напрежението и нуклеарното разоръжаване на полуострова.

За последно Северна Корея организира договаряния за денуклеаризация със Съединени американски щати през 2019 година

Натискът върху Северна Корея да се откаже от нуклеарните си оръжия значи " оповестяване на война ". Това съобщи ден по-рано служителят на външното министерство на страната Джо Чол-су.

" Ако някоя мощ се опита да приложи цялостно, удостоверимо и необратимо нуклеарно разоръжаване по отношение на КНДР, би трябвало да се има поради, че ние ще подходим към това уверено в сходство със закона за политиката на нуклеарните сили на КНДР ", акцентира служителят.

Относно въпроса за човешките права той уточни, че колкото повече Съединените щати " отварят подправена сцена " против Северна Корея пред Организация на обединените нации, " толкоз повече излагат на показ неуспеха на дипломацията в американски жанр, която е анахронична, нереалистична, и объркана за света ".
 КНДР с следващ ракетен тест
КНДР с следващ ракетен тест

Япония и Южна Корея към този момент потвърдиха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР