Няма и няма как да има скрит инвеститор в една

...
Няма и няма как да има скрит инвеститор в една
Коментари Харесай

Еврохолд отрича да има скрит инвеститор зад покупката на ЧЕЗ

Няма и няма по какъв начин да има прикрит вложител в една обществена компания като " Еврохолд ". Това съобщи пред bTV ръководителят на надзорния съвет и главен акционер в компанията Асен Христов.

Припомняме, преди дни на седемте сдружения на " ЧЕЗ Груп " у нас.

Христов изясни, че още преди изборите. Промяната в политическата конюнктура обаче постоянно водела до някакво придвижване в стопанската система.

Той отхвърли някой съответно да е спирал договорката, само че акцентира, че в една такава договорка постоянно има държавен интерес.

По негови думи ЧЕЗ е доста добра компания, само че има доста неща, които могат да се подобрят. Има капиталова стратегия, която е утвърдена от КЕВР и тя е към 85 млн. лв. годишно, означи Христов.

Той разясни, че цената на тока не се дефинира от ЕРП-тата - те дистрибутират и дават предложение до КЕВР, която дефинира цената на тока за популацията.

Христов добави, че цената се състои от цена на тока за произвеждане и за транспорт, като преносът, който ЕРП правят, е не повече от 10%.

" Еврохолд " завърши придобиването на ЧЕЗ

Сделката е за 335 млн.евро

Според него няма да има шоково повишаване, в случай че няма някаква международна рецесия.

Той изясни, че се обмисля да има нова съставния елемент в цената като застраховка за електроуредите при повреди.

" Това е най-голямата договорка в България през последните години в енергетиката и освен - българско сдружение идва при български вложител " , посочи Христов и добави, че средствата са пристигнали по два пътя - единият е, че " Еврохолд " е нараснал капитала си със 157 млн. лв. на българската борса, а останалите средства са пристигнали от заем от огромни интернационалните институции и банки.

" Сделката продължи повече от три години, към нея имаше най-различни ползи, несъмнено е имало и политически и държавни. Важното е, че договорката се случи и активът е в българско сдружение ", безапелационен бе Христов.

Според него е доста по-лесно регулаторите да се грижат за стратегическата и националната сигурност на България, когато нещата са в страната . Той акцентира, че договорката е политически предпазена, тъй като вземат участие интернационалните и международни банки, което способства да няма политически напън.
 КЕВР позволи на
КЕВР позволи на " Еврохолд " да придобие ЧЕЗ

C днeшнoтo peшeниe отпaдa и пocлeднaтa пpeчĸa пpeд изтeглянeтo нa ЧEЗ oт Бългapия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР