Няма гаранция, че размяна на бебета няма да има отново,

...
Няма гаранция, че размяна на бебета няма да има отново,
Коментари Харесай

Адв. Петрова: Никой не потърси кой е допуснал грешката при размяната на бебетата в Шейново

Няма гаранция, че замяна на бебета няма да има още веднъж, тъй като никой не е взел ограничения. За да има надзор и отговорност, би трябвало да има написани правила от страната. Никой не потърси кой е позволил грешката в " Шейново ". Силно се колебая двете майки да са се договорили да си сменят децата, с цел да търсят дивиденти. Това сподели експертът по здравно право адв. Мария Петрова пред Нова телевизия. 

Все още липсват нужните правила, по които да се води родилната грижа. Липсва и стандарт за дейностите на медицинските сестри и акушерките. Тъпчем на едно място. А в стандарта по " Акушерство и гинекология " липсват доста други елементи, каквито би трябвало да има, с цел да отговаряме на европейското равнище. Медицината наподобява контролирана единствено на хартия, само че пазарът зависи от огромни финансови лобита. Министерството на здравеопазването и ИА " Медицински контрол " би трябвало да осъществят надзор и отбрана, както и прецизен обзор на жалбите. Така могат да се дадат и съответни рекомендации за смяна на стандарта, съобщи адв. Петрова.

Има и липса на фрагменти, един човек прави работата на петима. " Шейново " дължаха опрощение за размяната на бебета и трябваше да поемат отговорност. Болничният мениджмънт не е поел отговорност за това, решил е, че може да апелира, добави специалистът по здравно право.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР