Няма фен на алпийските ски, а и на спорта като

...
Няма фен на алпийските ски, а и на спорта като
Коментари Харесай

Пикабо Стрийт – от алпийския връх до дело за насилие

Няма почитател на алпийските ски, а и на спорта като цяло, който да не помни Пикабо Стрийт. Американската хубавица, която събираше погледите както с визията си, по този начин и с превъзходните си умения по белите скатове. Легендата чества през днешния ден своя 50-и празник, като през 2004-а бе призната в Залата на славата за триумфите, които реализира през относително късата си, само че изпълнена с страсти кариера. Победи, включващи олимпийска купа от Нагано на супергигантски слалом и международно злато на втурване от 1996-а.

Родена в Триумф (може би не е случайно), Пикабо израства в свободолюбиво семейство. За това приказва и фактът, че родителите й не я кръщават при раждането, искайки тя сама да си избере име. Принудени от управляващите, когато към този момент е на три, те въпреки всичко показват Пикабо, на селце, което е наоколо до техния град.
 Радослав Янков с национална купа №12 в кариерата си
Радослав Янков с национална купа №12 в кариерата си

Триумфира в Банско

На 17 години Стрийт към този момент е част от националния тим на Съединени американски щати. Демонстрирайки уменията си на ските, тя бързо си пробива път до главните надпревари, като на 21 дебютира и за Световната купа. В този интервал стартират да валят както триумфите на пистите, по този начин и предложенията за фотоси в разнообразни списания, в това число и еротични. За прочут интервал от време Пикабо съумява да комбинира спорта с страстите от стилния подиум, само че след огромните победи идват и честите травми. През 1998-а тя къса кръстна връзка на дясното коляно, а възобновяване лишава 2 години! Въпреки че се връща на сцената, Стрийт към този момент не е същата и е принудена да се отдръпна след Олимпиадата в Юта 2002, където е 16-та на спускането.

След края на кариерата си Пикабо взе участие в редица риалити излъчвания и има епизодични функции в няколко сериала. През 2016-а обаче идва и черното леке върху името й. Стрийт е упрекната в принуждение по отношение на татко си. Оказва се, че легендата го блъска по стълбите при зародил спор, до момента в който едно от децата й следи случилото се. В последвалия развой се открива, че Рон Стрийт е отговорен за случая, откакто преди този момент той е блъснал щерка си и снема обвиняванията.
 Алберт Попов приключи четвърти в слалома за Купа
Алберт Попов приключи четвърти в слалома за Купа " Пирин "

Хърватин финишира на първата позиция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР