Няма друга партия освен БСП, която да съсипва БДЖ. Това

...
Няма друга партия освен БСП, която да съсипва БДЖ. Това
Коментари Харесай

Московски: Ще свързват БСП със съсипването на железниците, а нас - с работата им

Няма друга партия с изключение на Българска социалистическа партия, която да унищожава БДЖ. Това съобщи на изключителна конференция министърът на превоза Ивайло Московски, представен от организация " Фокус ". " Тях (БСП) ще ги разпознават със съсипването на железниците, а нас (ГЕРБ) – с работата им ", продължи той. Според министъра БДЖ си стъпва на краката, погасява задълженията си и върви към стабилизиране, а това нервира Българска социалистическа партия.

Повод за изявата на Московски пред медиите е по-ранна конференция на Българска социалистическа партия, на която му беше подложен ултиматум да уволни управлението на БДЖ поради назначени да играят футбол чиновници и своя заместител Ангел Попов поради прикриване на корупция в автомобилната администрация.

" От 2009 година, след ръководството на Българска социалистическа партия, заварихме БДЖ с 850 млн. лв. задлъжнялост и 60 млн. оперативни загуби. Към днешна дата те са малко над 300 млн. лв., затова няма по какъв начин при тежка корупция финансовите индикатори да се усъвършенстват ", уточни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

За да завърши тематиката с футболния тим, разбрахме се той да бъде закрит, сподели министърът в коментар на следствие на " Нова телевизия " за това, че в сдружението се назначават футболисти. Шефът на компанията Владимир Владимиров разясни, че половината от футболния тим не са чиновници на БДЖ и " не е употребена и една стотинка от сдружението ". Около депата на БДЖ има занемарени площадки и концепцията ни е да ги възстановим като спортни площадки, сподели той и добави, че се спортува отвън работно време и в почивните дни.
" В БДЖ няма нито кухи длъжности, нито фиктивни заплати ", акцентира Владимиров.

По мотив изказванията на Българска социалистическа партия за доста неизправни локомотиви шефът на БДЖ " Товарни транспорти " Любомир Илиев сподели, че от 87 поддържани локомотива има единствено три рекламации. По думите му всеки локомотив, излязъл от техническа поддръжка, минава през инспекцията на седем индивида, като последният е машинистът. Това по думите му прави невероятно вкарването му в придвижване с софтуерни проблеми. " Благодарение на Българска социалистическа партия е затворен последният цех за ремонт на локомотиви и сега единственият вид за ремонт на локомотивите е да бъдат закарани в друга страна, съобщи транспортният министър.

Като мотив за това, че се бори с корупцията в автомобилната администрация, Московски сподели, представен от " Фокус ", че във времето, в което той е бил министър на превоза, са задържани най-вече чиновници на звеното. Това показвало, че няма политически чадър над никого.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР