Няма друга алтернатива за страните от Западните Балкани, освен присъединяването

...
Няма друга алтернатива за страните от Западните Балкани, освен присъединяването
Коментари Харесай

Заев: България зае не особено приятелска позиция, но ще намерим решение

Няма друга опция за страните от Западните Балкани, с изключение на присъединението към Европейския съюз и НАТО. Това съобщи министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев на она тематика " Северна Македония на прага на Европа ", съобщи БГНЕС.
От думите на Заев излиза наяве, че не му е било елементарно, „ беше горчиво възприятие, можете да си визиите какъв брой е мъчно да добавите нещо към името си, само че ние го направихме поради младежите, поради децата и изградихме ужасно другарство с нашите комшия Гърция ”.
 Енчев: Заев сподели същинската си същина на троянския кон на Сърбия Енчев: Заев сподели същинската си същина на троянския кон на Сърбия
" С проучването на сръбския език в македонските учебни заведения Заев сподели същинската си същина на троянския кон на Сърбия. С което освен в...
Той уточни, че след решението на Съвета на Европейски Съюз от март предходната година за започване на договаряния за участие със страната, трябвало да последва първата междуправителствена конференция, само че това не се случи заради решението на нашата съседка България.
само че аз мощно имам вяра, че това е по този начин, тъй като изборите са доста близки в България, а ние политиците не сме доста прагматични, когато става дума за избори. Вярвам, че в случай че продължите да ни помагате, ще намерим решение незабавно след изборите в България, тъй като това е комичен проблем. Не би трябвало да мислим по какъв начин да блокираме или спрем някого, а да гледаме към бъдещето и да го обезпечаваме ”, сподели Заев.
Според македонският министър председател ще бъдат построени още повече мостове за съдействие в разнообразни браншове.
„ В наш интерес е разговорът да продължи, а не договарянията да замръзнат, само че въпреки всичко има някои червени линии, които не можем да преминем. България схваща, че и право на самоидентификация, да се усещаме македонци, да приказваме на нашия македонски език. Тук, в Северна Македония, ние почитаме всички европейски идентичности, само че нямаме искания към България или към която и да е друга страна в света, " сподели Заев.
 Заев връща проучването на сръбски език в учебните заведения Заев връща проучването на сръбски език в учебните заведения
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи през днешния ден, че в учебните заведения в страната се връща преподаването на сръбски език и просвета за уче...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР