Няма драма с . Не е добре да плашим обществото,

...
Няма драма с . Не е добре да плашим обществото,
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Няма драма с медицинските хеликоптери


Няма драма с . Не е добре да плашим обществото, че този план няма да се случи. Забавянето, което е сега, ще бъде наваксано, когато има сериозна оптимизация на екипите, седнем дружно, решим проблемите и продължим напред. Това съобщи в „ Тази заран “ Георги Гвоздейков - Изпълнителен шеф на държавното сдружение ХЕМС, което беше основано през 2022 година (б.р. система за въздушна здравна помощ).

„ Изключително е грозно да вземеш една информация, да я смачкаш до степен операция, агитация и да използваш за политически пиар. Бих желал да помоля политиците в България да не си играят с този план, тъй като той е извънредно значим за обществото и би трябвало да се случи “, добави той.

В началото на диалога той съобщи, че поръчката не е прекъсната, а става въпрос за хипотези на Закона за публичните поръчки.

„ Там прецизно би трябвало да бъде спазен закон. Това е публичен финансов запас, който би трябвало да бъде изхарчен транспарантно. В съответния случай за поръчката на Министерството на здравеопазването има подадена единствено една оферта от един снабдител, който е нарушил разпоредбите за публичната поръчка “, съобщи Гвоздейков.

Той добави, че критериите са повишени, с цел да бъде предпазен публичния интерес.

По-късно в диалога обаче Гвоздейков съобщи, че поръчката въпреки всичко е прекъсната, според Закона за публичните поръчки и тя може да бъде стартирана изначало.

Той дефинира това, като „ загуба на малко време “ и добави, че хеликоптерът би трябвало да бъде доставен, дружно с здравно съоръжение.

„ Трябва оптимално бързо да се провежда работна група, да се преразгледат проблематичните варианти в техническа спецификация, да се отсеят нещата, които финансово и ценово товарят офертата и да се започват отначало, приказваме за рамките на месец “, сподели Гвоздейков.

Той добави, че няма заплаха да бъдат изгубени средства по Плана за възобновяване, който финансира напълно поръчката на покупката на петте нови хеликоптера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР