Няма драма, че ще работим с един заместник председател по-малко.

...
Няма драма, че ще работим с един заместник председател по-малко.
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Подценихме тъмните сили срещу Истанбулската конвенция

" Няма драма, че ще работим с един заместител ръководител по-малко. Очакваме Българска социалистическа партия да направи своята номинация. Това, което Валери Жаблянов изрази, явно е и позиция на неговата партия. При предходните водачи Българска социалистическа партия се движеше в демократична посока. Получихме и доста писма от български жители, които не утвърждават държанието на Жаблянов във връзка с Народния съд. "

Това съобщи в „ Денят стартира " на Българска национална телевизия председателката на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка отстраняването на Валери Жаблянов от заместител председателския пост в Народното събрание.

Тя разяснява необятен набор от тематики – държанието на опозицията и президента, Истанбулската спогодба, оставката на Теменужка Петкова.

„ Българска социалистическа партия от всяко нещо прави сензация, скандал. За да се измести фокуса от това, което се случва с държавното управление, с председателството. Ако отчетем сполучливо председателство, това ще е удар за опозицията. А то е сполучливо. Бях в Брюксел, там България я одобряват като равна! ", сподели Караянчева. Според нея опозицията прави кавги, с цел да участва в медиите. „ Бих се радвала опозицията да е градивна ", добави тя.

„ Премиерът Борисов има доста работа във външнополитически проект. Във въпросите на Българска социалистическа партия има конкретика и се отнасят до обособените министри. Няма проблем министър председателят да идва и да отговоря, стига въпросите да касаят политиката на държавното управление ", сподели Караянчева във връзка настояването на Българска социалистическа партия Борисов да отговори на техни въпроси в Народното събрание.

„ Не съм броила какъв брой вета е наложил президентът. Той има своето право. Ние имаме своите причини да го преодолеем. Ако толкоз постоянно се постанова несъгласие, то девалвира.
В няколко студиа към този момент описах какви са връзките с държавното управление. Мнозинството би трябвало да оказва помощ на държавното управление да прокарват политиките си. Оставам с усещане, че когато един закон не харесва на Българска социалистическа партия президентът го връща. Надявам се господин Радев към този момент да разбере, че държавното управление и болшинството работят една и съща политика ", разяснява Караянчева връщането на закони от страна на президентската институция.

„ Харесвам госпожа Петкова, тъй като тя е един добър министър. С оставката може би тя желае да отстрани всевъзможни подозрения за присъединяване в договорката с ЧЕЗ ", сподели Караянчева. По думите й дружно с съдружните сътрудници в сряда четвъртък ще се реши въпроса за новия министър, в случай че се одобри оставката на Теменужка Петкова.

Истанбулската спогодба явно не е отпаднала от дневния ред, макар че министър председателят Борисов разгласи, че я отдръпва. На въпрос на водещия „ по кое време ще продължи дебатът за Истанбулската спогодба ", Караянчева отвърна: „ Дебатът продължава. Хората се вълнуват от тази тематика. Аз предизвиках градивен спор в СУ и всяко едно мнение е качено на уеб страницата на Народното събрание. Грешка беше, че не го направихме по-рано. Но ние подценихме тези тъмни сили, които се намесиха и вкараха доста драма и лъжи в тази тематика. Започна да се приказва за промени в конституцията, за трети пол, вкараха се понятия, които не участват в този документ. Дори заглавието Истанбулска спогодба не беше правилно. Това е спогодба против насилието над дами и деца. "

Председателката на Народно събрание бе помолена да разяснява и езика на омразата в Народното събрание. „ С езика на омразата мъчно ще се оправим. Лош образец даваме. Българска социалистическа партия непрестанно търсят спор и изостряне на връзките. Хамалският език бие против престижа на Народното събрание ", съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР