"Няма драма, че кандидатът за главен прокурор е само един

...
"Няма драма, че кандидатът за главен прокурор е само един
Коментари Харесай

Доц. Чавдар Стоянов: Иван Гешев е правилният избор

"Няма драма, че претендентът за основен прокурор е единствено един в лицето на Иван Гешев. Това не е казус. Водещ миг е единството на професионалната общественост, която го номинира, методът, по който прокурорите дискутираха и солидните им причини за предлагането, които показаха.

А те са: Иван Гешев е човек с опит, вътрешен за системата, действен, морално неукорим, прецизен, виновен, бърз и ефикасен. Това написа в собствен коментар доцент Чавдар Стоянов пред Lupa.bg.

Ето за какво изборът е верен, а съпротивата против кандидатурата би трябвало да се оцени тъкмо от кои кръгове идва и с какви претекстове. Очевидно не става дума за правила, а за егоистично-политически подбуди. Това ги прави несъответстващи за обстановката.

Не на последно място би трябвало да отбележим, че мандатът на Сотир Цацаров беше сполучлив, за разлика от нищо-не-правенето на основните прокурори през годините на прехода. Така ще има нужната последователност при ръководството на държавното обвиняване.

Във всяка кандидатура за този пост обществото има право да се вглежда повече от всеки различен избор в правосъдната система, тъй като българската конституция в действителност дава оптимално необятни пълномощия, съгласно някои на практика без ограничавания, на обвинител №1.

Той се явява върхът на комплицирано функционираща система, само че точно с интензивност, безкомпромисност и увереност да не се огъва пред политически напън, Иван Гешев е изключително близо до кандидатура с оптимално висок коефициент на полза, подготвена да отстоява позиция и да отбрани публичния интерес.

Този избор е без конкуренция и ще успее.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР