Няма достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от

...
Няма достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма извършени нарушения във ВМА

Няма задоволително данни за осъществено закононарушение от длъжностни лица от ВМА.

Това е мнението на Военно-апелативната прокуратура по отношение на одитния отчет на Министерството на защитата в болничното заведение, който породи въпросителни за извършени публични поръчки и в последна сметка докара до оставката на някогашния здравен министър проф. Николай Петров.

Обществените поръчки са осъществени, до момента в който проф. Петров беше началник на ВМА, и са извоювани от компанията на мъжа, от който дъщерята на професора има дете, написа dnes.bg

От прокуратурата удостоверяват постановлението на прокурор от Военно-окръжна прокуратура, с което бе отказано да се образува досъдебно произвеждане.

При осъществения длъжностен надзор на проверяваното разпореждане е открито, че първичната инспекция е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил нужния надзор над работата на военния следовател.

Поради това прокурор от Военно-апелативна прокуратура е направил спомагателна персонална инспекция, в хода на която са изискани относими документи и са снети пояснения от разнообразни длъжностни лица.

Анализът на всички събрани материали е довел до извод, че няма данни за осъществено закононарушение от общ темперамент от длъжностни лица от ВМА.

Постановлението е изпратено на Министерство на защитата и на ВМА. Сигнализиран е административният началник на ВОП - София за осъществяване на цялостна инспекция на работата на наблюдаващия прокурор Адалберт Кръстев.

След нея ще стане ясно има ли учредения за дисциплинарната му отговорност поради установеното официално осъществяване на началната инспекция по случая.

Препис от постановлението в едно с копие на одитен отчет от месец март 2017 година на Дирекция " Вътрешен одит " - МО е изпратен по подготвеност на Агенцията за държавна финансова ревизия.

тагове ВМА прокуратура одитен отчет проф. Николай Петров нарушение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР