Няма достатъчно данни, за да се препоръча използването на бустерни

...
Няма достатъчно данни, за да се препоръча използването на бустерни
Коментари Харесай

EMA: Рано е да се каже дали е необходима бустерна доза на COVID ваксините

Няма задоволително данни, с цел да се предложи потреблението на бустерни дози на имунизациите против Covid-19. Това съобщи в петък Европейската организация по медикаментите, съобщи Ройтерс, представена от БНР. Изявлението пристигна, откакто водещи страни членки на Европейски Съюз оповестиха през последни дни, че ще пуснат от септември трета доза за най-уязвимите групи от хора.

В средата на юли EMA съобщи, че са нужни повече данни, преди организацията да може да направи рекомендация за, само че най-големите страни в Европейски Съюз - Германия и Франция не престават с проектите си за въвеждане на спомагателна ваксионационна доза. В сряда пък Световната здравна организация се разгласи за, до момента в който повече хора по света не бъдат ваксинирани.
 ЕМА: Пълната имунизация е значима за отбрана от тежко протичане на COVID-19 ЕМА: Пълната имунизация е значима за отбрана от тежко протичане на COVID-19
Завършеният имунизационен курс е от основно значение за отбрана против тежко протичане на COVID-19, в това число заболяване, породено от...

" Понастоящем е прекомерно рано да се удостовери дали и по кое време ще е нужна бустер доза за имунизациите против Covid-19, защото към момента няма задоволително данни от акциите за имунизация и настоящите изследвания, с цел да се разбере какъв брой дълго ще продължи отбраната от имунизациите ", уточни в петък EMA. Независимо от това, Германия има намерение от септември да даде бустери на имунокомпрометирани пациенти, на доста възрастните хора и в домовете за остарели хора. Франция също работи по въвеждането на трета доза за по-възрастните и уязвими хора от идващия месец.

След информациите за проектите на Берлин и Париж, представител на Европейската комисия съобщи, че решенията за имунизации са взети от националните държавни управления, само че акцентира, че по отношение на бустерните дози, както и и по други въпроси, Европейска комисия предизвиква " научно обосновани решения в сходство с рекомендациите на EMA ".

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР