Няма домакинство, в което да няма тигани – чугунени, тефлонови,

...
Няма домакинство, в което да няма тигани – чугунени, тефлонови,
Коментари Харесай

3 шокиращи и опасни неща, свързани с тиганите

Няма домакинство, в което да няма тигани – чугунени, тефлонови, незалепващи и така нататък От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време стана ясно, че съдовете с незалепващо покритие са доста рискови за здравето и могат да провокират рак.

Но абстрахирайки се от тази вест има и различен призрачен детайл към потреблението на тиганите. А точно – кошмарът, наименуван „ миене “, откакто сме готвили нещо в тях.

Няма човек, който да не е изпитвал неприятното чувство, че колкото и да мие тигана той все остава замърсен. Именно поради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме един скришен и необикновен трик, с помощта на който може да сложите завършек на мазните съдове.

Сега от jenata.blitz.bg попаднахме на супер изненадващи вести, свързани с тиганите. Те са тъкмо три.

Оказа се, че има по какъв начин бързо и елементарно да измием тиганите освен това без значение от покритието и материала им, както и какъв брой мръсни и мазни са те:

И по този начин – ето ги и тях:

Силни химикали
Някои тежки почистващи препарати отстраняват освен цялата нечистотия от тиганите, само че и покритието им. След няколко измивания то стартира да се отлепва или става лепкава, заради което върху съдовете се появяват нездравословни сажди.

Всичко това се случва заради обстоятелството, че домакините не са доста деликатни при избора на почистващ препарат. Ако към момента не можете да не измиете тиганите си, изберете артикули с естествени съставки. Те са по-малко нападателни, не съдържат изкуствени химикали, само че мият съдове доста по-зле от останалите и в това време не скапват покритието на тигана.

Агресивно разчистване с гъбата
Много домакини употребяват грубата/агресивната страна на гъбата за миене. Тя обаче не би трябвало да се употребява за миенето на тигана, защото тази част може да надраска повърхността му. Драскотините не пречат на свойствата на кухненските принадлежности, само че не всеки обичат да готвят в развалени тигани.

Лудост или нещо гениално?
Много готвачи предлагат да не миете тиганите си. Те умерено изчакват, до момента в който въглеродните отлагания най-сетне се залепят за приборите, и по-късно готвят още веднъж във въпросния тиган. Така се образува пласт храна, върху който можете безвредно да готвите. / jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР