Няма доказателства за кибератака, която да стои зад срива на

...
Няма доказателства за кибератака, която да стои зад срива на
Коментари Харесай

Белият дом за спрените полети: Няма доказателства за кибератака

Няма доказателства за хакерска атака, която да стои зад срутва на системата NOTAM на Федералната авиационна администрация (FAA), довела до прекъсване на самолетните полети в цялата страна в сряда, като президентът Джо Байдън е подреди следствие, съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, оповестява Ройтерс.
Прочетете още
" В този миг няма доказателства за хакерска атака, само че президентът подреди на Министерството на превоза да организира цялостно следствие на аргументите. FAA ще дава постоянни актуализации “, уточни Жан-Пиер в обява в Twitter.

Байдън сподели пред кореспонденти в Белия дом, че е разговарял с министъра на превоза и след няколко часа би трябвало да схванат какво е провокирало спирането.

" Ще отговорим тогава ", сподели Байдън. Попитан дали спирането на NOTAM е породено от хакерска атака, той отговори: " Не знаем ".

" Не се знае каква е повода. Самолетите към момента могат да кацат безвредно, само че не изхвърчат сега. Не знаем каква е повода за това ", уточни президентът на Съединени американски щати.

Полетите в Съединени американски щати бяха спрени или отсрочени в сряда, защото FAA се бори да поправя спиране на системата NOTAM, като на пасажерите беше казано да се съветват с самолетните компании за актуализации на полетите.

Федералната авиационна администрация забави всички излитания на вътрешни самолетни компании до най-малко 09.30 часа локално време (16.30 часа българско време) в отговор на националната техническа щета, която засегна стотици полети в Съединените щати.

" FAA към момента работи за цялостното възобновяване на системата NOTAM след нейния срив. FAA подреди на самолетните компании да спрат на пауза всички вътрешни полети до 09.30 часа, с цел да разрешат на организацията да удостовери целостта на информациите за полетите и сигурността ", уточни организацията в Twitter.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР