Няма доказателства Васил Божков да е изнудван. Това заяви адвокат

...
Няма доказателства Васил Божков да е изнудван. Това заяви адвокат
Коментари Харесай

Менко Менков: Няма доказателства Васил Божков да е изнудван

Няма доказателства Васил Божков да е изнудван . Това съобщи юрист Менко Менков в студиото на Българска национална телевизия. Той разяснява тематиката за арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севделина Арнаудова, както и формираното против тях досъдебно произвеждане.

Все още няма утвърждение на протоколите за претършуване и изземване от Софийски градски съд, само че работния ден не е завършил, съобщи юристът. По думите му даже и да бъдат утвърдени те няма да допринесат с нищо на следствието. Той добави, че от вкъщи на някогашния министър председател Бойко Борисов не е конфискувано нищо и протокола е празен.
 Борисов арестуван в границите на закона
Борисов арестуван в границите на закона

Мнението е на Ивайло Дерменджиев от Висшия адвокатски съвет

Менко Менков съобщи, че от вкъщи на Севделина Арнаудова е конфискуван приветствен адрес от Божков. Той попита за какво господин Васил Божков би го изпратил, в случай че е бил изнудван? Менков добави, че няма доказателства, че Божков е изнудван и че следствието не е извършено законосъобразно.

Адвокатът посочи, че в четвъртък вечерта служителите на реда не са имали желание да задържат Борисов или някой различен. По думите на Менков до арест се е стигнало откакто униформените чиновници на Министерство на вътрешните работи са получили указания по телефона . Той добави, че към този момент е имало медийно известие, че лицата са арестувани преди този момент да стане факт.

Адвокат Менков съобщи, че няма значение обстоятелството, че се внасят още веднъж претенции за арест. Според него прокуратурата няма да разреши това да се случи.

Юристът разяснява и тематиката за разпита на премиера Кирил Петков. Той удостовери, че подобен разпит е включен в материалите, само че в него не се съдържат данни за осъществено закононарушение.

Менков добави и че няма разпит на Васил Божков пред европрокурор по това досъдебно произвеждане. По думите му няма по какъв начин той да бъде разпитан по скайп или вайбър. Трябва да има видеоконферентна връзка или да бъде разпитан от делегация. За това обаче е нужно ОАЕ да спомага.

На въпроса за какво няма наказани висши държавни чиновници за корупция, Менко Менков отговори, че такива или няма или просто виновността им не е потвърдена.
 Борисов арестуван при спецоперация на ГДНП Обновена
Борисов арестуван при спецоперация на ГДНП

Мащабната интервенция е по 120 случая на злоупотреби с евросредства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР