Няма доказателства този вирус да се предава от животно на

...
Няма доказателства този вирус да се предава от животно на
Коментари Харесай

Пренасят ли домашните любимци COVID-19?

Няма доказателства този вирус да се предава от животно на човек ", безапелационни са ветеринарите
Разходката на куче в парка покачва риска от болест с COVID-19 до 78%. За това предизвестиха испански учени през седмицата.

Според лекар Димитър Яновски, ръководител на Софийската гилдия на Българския ветеринарен съюз, нашите домашни любимци страдат от коронавируси, само че за момента COVID-19 не е потвърдено да е рисков за тях. „ Няма доказателства този вирус да се предава от животно на човек ", безапелационен е той.
Собствениците на домашни любимци, с които беседва репортерът на NOVA Виктория Бояджиева, споделиха, че не се тормозят да разхождат домашните си любимци на открито. Според тях изолирането на кучетата ще ги направи асоциални, което не е добре за тях.

„ И за хората не е хубаво да са асоциални, само че обстановката го постанова ", пошегува се в студиото на „ Събуди се " лекар Димитър Яновски. По думите му не би трябвало да се изпада в крайности от стопани, които в страха си мажат домашните си любимци с дезинфектанти. „ Няма по какъв начин да живеем в стерилна среда ", безапелационен е той и още веднъж акцентира, че няма потвърдено предаване на ковид от животно на човек.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР