Няма доказателства обвинените от САЩ 12 души да са свързани

...
Няма доказателства обвинените от САЩ 12 души да са свързани
Коментари Харесай

Кремъл: Обвиненията срещу руските хакери са безпочвени

Няма доказателства упрекнатите от Съединени американски щати 12 души да са свързани с съветското военно разузнаване, заяви АП.

Агенцията се базира на публично известие от съветското външно министерство. Оттам отхвърлят и обвиняванията, че съветските хакери са проникнали в компютри на Демократическата партия на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Според Кремъл обвиняванията идват в навечерието на срещата на президентите на Съединени американски щати и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки.

Специалният прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър повдигна обвинявания против 12 руснаци от военното разузнаване.

Те са упрекнати, че са направили хакерска офанзива против Националния комитет на Демократическата партия, с цел да саботират президентските избори през 2016 година Те също са упрекнати за разпространяване на имейли на демократите.

На сутринта на 27 юли 2016 година Доналд Тръмп окуражи съветските хакери да намерят имейли, които бяха изтрити от частния сървър на Хилъри Клинтън, който тя използваше, до момента в който работи като държавен секретар.

" Ще ви кажа това, Русия: Ако слушате, се надявам, че можете да намерите 30 000 имейла, които липсват ", сподели Тръмп на конференция във Флорида. - Мисля, че евентуално ще бъдете възнаградени доста от нашата преса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР