Няма добавки, не са включени подсладители и можете да получите

...
Няма добавки, не са включени подсладители и можете да получите
Коментари Харесай

Учени разработиха технология за значително намаляване на захарта в плодовите сокове

Няма добавки, не са включени подсладители и можете да получите хранителната изгода от сока без толкоз доста захар, съобщи Джема Хауелс

Австралийска национална научна организация е създала нова технология за понижаване на равнищата на захар в плодовите сокове с две трети, съобщи Синхуа, представена от Българска телеграфна агенция.

В понеделник Организацията за научни и промишлени проучвания на Британската общественост (CSIRO) разкри детайлности за своята технология, основана на ферментация, която трансформира естествените захари в плодовите сокове в комплицирани въглехидрати, намалявайки с до две трети наличието на захар.

Технологията е патентована от CSIRO през 2018 година, само че към момента се усъвършенства, защото организацията търси сътрудници за комерсиализацията ѝ.

Джема Хауелс от изследователския екип съобщи, че крайният артикул има по-малко калории и повече антиоксиданти в допълнение към по-малкото количество захар.

„ Няма добавки, не са включени подсладители и можете да получите хранителната изгода от сока без толкоз доста захар “, сподели тя.

Плодовите сокове могат да съдържат до 10 чаени лъжички естествена захар на литър, което е повече от целесъобразния дневен банкет за възрастни.

Австралийската здравна асоциация прикани държавното управление да наложи нов налог върху сладките питиета, като твърди, че това ще понижи броя на затлъстяванията, раковите болести, сърдечните болести, инсултите и диабета вид 2.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР