Няма дим без огън, а без нов скандал няма и

...
Няма дим без огън, а без нов скандал няма и
Коментари Харесай

ФСБ погна Ксения Собчак и актьора Алексей Панин след интервю в Ютуб, грози ги затвор

Няма пушек без огън, а без нов скандал няма и помен от Ксения Собчак, написа Супер.ру. 

Този път водещата стана център на вниманието поради изявление с артиста Алексей Панин, който живее в Испания.

Той постоянно се е изказвал против " Специалната военна интервенция " на Путин и към този момент е със заведено наказателно дело поради това.

Клипът е гледан около два милиона пъти в YouTube за един ден. 

Сред феновете, написа каналът Mash Telegram, бяха и представители на съветската Лига за безвреден интернет.

След като изслушаха двучасов диалог, те откриха по техни думи " призиви на Панин за тероризъм " и се обърнаха за помощ към правоприлагащите органи. 

Самата Собчак, която е неприкрит прокремълски публицист, също попадна в полезрението.

Причината е, че тя е споделила екранна фотография на предходно негово изявление в обществената мрежа, за което към този момент има формирано дело.

Цитирането на апели срещу войната в Русия също предстои на наказателно гонене.

Според комитета с изявлението хората са били подтикнати към оправдаване на тероризма, както Москва възприема офанзивите против моста.

Панин разяснява миналогодишната терористична офанзива на Кримския мост. 

Той неведнъж е заявавал, че не утвърждава Специалната военна интервенция. Правил е и изказване за успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война, определяйки я за  " спорна ".

Сега телевизионната водеща и нейният събеседник ще бъдат тествани от Следствения комитет на Руската федерация за обществено опрощение на тероризма.

Ако инспекцията удостовери закононарушението, наказателно дело заплашва както Панин, по този начин и Ксения с целия й  екип.

Собчак се оправда:

" Внимателно редактирахме целия брой не сами, а дружно с екип от юристи, които в този момент живеят в нашата адвокатска фирма. Всички „ терористични “ изказвания бяха блокирани, а под всички такива изказвания стои табелата „ редакторите осъждат сходни изказвания “. Освен това този диалог в действителност ми беше забавен точно заради тази причина: желаех да схвана по какъв начин Алексей е стигнал до такива възгледи. Къде е тази тънка (за мнозина, за съжаление) граница сред осъждането и такава гневна ненавист към Русия. ", уточни Собчак, която се счита за главен рупор на Кремъл.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР