Няма ден, в който премиерът Кирил Петков, Просто Киро, да

...
Няма ден, в който премиерът Кирил Петков, Просто Киро, да
Коментари Харесай

Комедия. И „Лидл“ изобличи Киро в лъжа. Новият шеф на Агенцията за обществени поръчки се оказа..експерт по имоти


Няма ден, в който министър председателят Кирил Петков, Просто Киро, да не е уличаван в неистина. След като през вчерашния ден го хванаха, че лъже за Плана за възобновяване, който сякаш бил изпратил в Брюксел, през днешния ден той бе изобличен и друга неистина във връзка назначението на управител от „ Лидл “-България за началник на Агенцията за публични поръчки.

На 2 февруари Кирил Николов офиицално бе показан като нов изпълнителен шеф на Агенцията за публични поръчки-АОП. Ето каква биография му бе качена в известие на Министерски съвет и в уеб страницата на АОП.

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев назначи Георги Николов за изпълнителен шеф на Агенцията по публични поръчки. Досегашният шеф – Миглена Павлова, освобождава поста по персонални аргументи.

Георги Николов има дълготраен професионален опит на управителни длъжности в бизнес организации. Повече от 15 години в огромна интернационална компания с верига магазини у нас е отговарял за правене на документи и присъединяване в тръжни процедури, при което е придобил забележителен опит в региона на публичните поръчки.

Завършил е магистърската си степен по компетентност „ Международни стопански връзки “ в Университета „ Леополд Франценс “, гр. Инсбрук, Австрия.

Назначаването на Николов от „ Лидл “ провокира остра социална реакция, тъй като съответства с стартирането в магазинната мрежа на компанията на продуктите на Кирил Петков- провиотици. В своя отбрана „ Лидл “-България излезе с публична позиция, в която….хваща харвардците в тотална неистина.

„ Относно трудово-правните връзки с господин Георги Николов бихме желали да разясним следното: господин Георги Николов към сегашния миг не е чиновник на Лидл България и в нито един миг на трудовото си правно отношение с Лидл България не е бил шеф, легален представител или управител с обща подготвеност по активността на сдружението. Георги Николов е бил чиновник на управителна позиция в сектор “Експанзия ” в компанията, който е способен в придобиването на парцели и строителството на магазините на Лидл България. Заявяваме, че изказванията, че в своята активност той е имал опция да взаимодейства и въздейства на работата на сектор “Стоково доставяне ”, който е виновен за включването на артикули в асортимента на сдружението и рекламирането им за продажба в магазините ни, са безусловно несъстоятелни и манипулативни.

ъщо по този начин държим да подчертаем, че Лидл България в никакъв случай не е взела участие в процедури по публични поръчки и не възнамерява да взе участие в такива “, написаха от „ Лидл “. И какво се оказва? Че Николов няма никакво разбиране от публични поръчки и в никакъв случай не се е занимавал с такива.

Какъв потенциал тогава има новият шеф на АОП? В придобиването на парцели и какво общо има това с публичните поръчки? Явно да търсиш и да се разпореждаш с парцели е същото като да си движимост в публичните поръчки. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

На това може да ви отговорят единствено Киро и Кокорчо. Нещо повече. Премиерът Петков, който самоуверено нападна публичните поръчки, без да схваща от тях, демонстрира високо равнище на подготвеност, като назначава за началник на АОП човек, способен в придобиването на парцели.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР