Няма дело за половин милион лева. Кирил Петков е завел

...
Няма дело за половин милион лева. Кирил Петков е завел
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Кирил Петков в съдебен спор за доставките на газ

Няма дело за половин милион лв.. Кирил Петков е завел дело от частен темперамент за клюка, в което е изискал взаимно разглеждане на цивилен иск в непълен размер от 10 000 лева Това съобщи Менко Менков, юрист на Бойко Борисов, преди старта на първото съвещание по делото против Бойко Борисов по просба на Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Жалбата за клюка беше подадена през август поради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа.

Менков изясни, че актуалният развой е продължение на невъзможността политически да бъде репресиран Бойко Борисов. “Това произвеждане е опит да бъде затворена устата на Бойко Борисов като политически конкурент, нямам доверие българският съд да разреши това ”, безапелационен е той.
Менко Менков
БГНЕС напомня, че в средата на август Кирил Петков съобщи, че завежда тъжба за клюка поради думите на водача на ГЕРБ Борисов, че дружно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа. “Този вид неистини няма да бъдат допускани оттук насетне ”, безапелационен бе Петков и разясни, че “има безспорни обстоятелства, събрани от Министерство на вътрешните работи ”.
Кирил Петков
По-късно по време на брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че решението за ареста му е взето “по време на оргии с пици на кристали ”.
Бойко Борисов
“Това за пиците, което чух, за мен звучеше като едни мечти на един остарял човек, който има действителни проблеми ”, отвърна му някогашният министър председател Петков.

" Разследва се има ли осъществени закононарушения, има ли повишени цени, има ли ненужни медиатори в доставките, т.е. има ли закононарушения. Ако има закононарушение, което излишно натоварва обществото с високи цени на енергоносителите, това, дублирам, няма да остане неусетно и несанкционирано от нас “, съобщи преди две седмици зам.-главният прокурор по тематиката. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР