Няма дела на трупчета, това заяви бившият ръководител на закритата

...
Няма дела на трупчета, това заяви бившият ръководител на закритата
Коментари Харесай

Бивша ръководителка на Спецпрокуратурата: Няма дела на трупчета

Няма каузи на трупчета, това съобщи някогашният началник на закритата Специализирана прокуратура Валентина Маджарова по Българска национална телевизия. В утринния блок тя изясни, че някои значими за обществото каузи са се забавили не преднамерено, а тъй като в ръководената от нея институция е имало липса на фрагменти през цялото време. “Когато Специализираната прокуратура беше закрита, 1/3 от щата ѝ беше незает ”, акцентира Маждарова.

Специално по делото, известно като “Барселонагейн ”, тя разяснява, че 90% от следствието е по реда на европейската заповед за арест и не зависи от българските прокурори. Маджарова акцентира, че не знае какво тъкмо се случва с този случай, откогато делото не е в Специализираната прокуратура.



“Три години не е прекомерно дълъг интервал за следствие ”, разяснява тя. Бившата ръководителка на спецпрокуратурата обаче призна, че институцията е дебитор на обществото.

“Нас ни закриха, тъй като работихме ”, сподели Валентина Маджарова и добави, че повода за забавянето на знаковите каузи не е поради прокурорите.

Закони, като този за публичните поръчки, се трансформират по два пъти на година, това уточни тя като причина делата за корупция да се бавят. Маджарова сподели, че отстраняването на основния прокурор с дребна разлика в гласовете във Висш съдебен съвет, е рискова. Тя акцентира също, че промяната на правосъдната система не трябва да се свежда до личността на Иван Гешев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР