Няма данни за засегнати или застрашени български граждани при горските

...
Няма данни за засегнати или застрашени български граждани при горските
Коментари Харесай

Няма българи, пострадали от пожарите в Австралия, съобщи външното министерство

Няма данни за наранени или застрашени български жители при горските пожари в Австралия, заяви Министерството на външните работи.

По информация на посолството на Република България в Канбера горските пожари не престават да бушуват по източното крайбрежие на страната, северно от град Сидни, в това число в региона на Блу Маунтинс, по югоизточното крайбрежие южно от град Сидни до границата с щата Виктория, в региона Източен Гипсланд във Виктория, както и с друга активност и мащаб в доста други региони.

Към момента в страната има сведения за 18 починали. За справяне със обстановката са мобилизирани 3000 военнослужещи от запаса. В огромните градове, с население над 300 хиляди души, обстановката е спокойна. В кратковременен проект няма изгледи за нахлуване на пожарите в някой от огромните градове, само че следва да се има поради, че обстановката е динамична. Наблюдава се от време на време мощно замърсяване с пушек в някои градове, най-много в Сидни и Канбера. През последната седмица обстановката с качеството на въздуха в Сидни се усъвършенства, а задимяването в Канбера се усили. Това зависи от посоката напразно и местоположението на пожарите.

Министерство на външните работи предлага намиращите се в Австралия български жители да се осведомят постоянно за обстановката, да не пътуват до засегнатите от пожарите региони и авансово да се осведомяват за възможни затваряния на съществени пътища и автомагистрали посредством уеб страниците https://www.livetraffic.com/desktop.html и https://traffic.vicroads.vic.gov.au/. Специализираните служби от време на време стопират придвижването в редица региони на страната по отношение на предприеманите по отношение на пожарите ограничения. При респираторни проблеми се предлага жителите да се въздържат от пътувания до Канбера до възстановяване на качеството на въздуха.

При потребност от подпомагане българските жители в Австралия могат да се свържат с посолството в Канбера на тел. +612 62869700 и непрекъснато на незабавния телефон +614 38 005 187.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР