Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море

...
Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море
Коментари Харесай

Замърсяване от Каховка не е стигнало до нашите брегове, докладват от МОСВ

Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море след разрушаването на язовирната стена на " Нова Каховка " в Украйна . Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Оттам излиза наяве, че взаимно с украинските, молдовските и румънските управляващи, министерството всекидневно обменя информация за евентуално замърсяване на водите в Черно море. Басейнова дирекция Черноморски регион (БДЧР) и Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) наблюдават и спомагателни индикатори, за евентуалното влияние след случая.

Според сателитните наблюдения и математическото моделиране на водните течения в Черно море, все още няма мотив за терзание . При открит евентуален риск ще бъдат подхванати превантивни дейности и популацията ще бъде осведомено, прибавят от Министерство на околната среда и водите.
 Новият екоминистър: Черно море е чисто, няма мотив за паника
Новият екоминистър: Черно море е чисто, няма мотив за паника

Министерство на околната среда и водите следи за замърсяване след разрушаването на бент. Каховка

На 6-ти юни след, която се намира на окупирана територия от съветските войски в Украйна. След наводненията на големи региони в Южна Украйна, Министерството на здравеопазването на страната се притеснява от. Замърсяването стигна до Одеса още през вчерашния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР