Няма данни за разлика в протичането на новия вариант на

...
Няма данни за разлика в протичането на новия вариант на
Коментари Харесай

Епидемиолог предупреди:Омикрон ще бъде малко по-заразен

Няма данни за разлика в протичането на новия вид на Това изясни епидемиологът и учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина.

„ Всичко, което знаем досега, е в областта на хипотетичното. Новият вид има доста висок брой разновидности, както в региона на шипчестия протеин, по този начин и другаде, които са необикновени. Знаем, че той много бързо нараства като дял от броя на новоинфектираните във всички провинции на Южна Африка и се открива към този момент и в доста страни ”, добави той.
СЗО с предизвестие: Преболедувалите COVID-19 може да са уязвими за Омикрон
Предварителните данни демонстрират, че хората, които преди този момент са боледували от COVID-19, може да имат нараснал риск да се заразят с новия...

Д-р Марков уточни, че разновидностите на вируса посочват за по-бързо репликиране на вируса. „ Има индикации, че новият вид има мощ да презаразява още веднъж и да пробива имунитета - имунните отбрани ”, посочи епидемиологът.

Преподавателят изрече съмнение, че евентуално Омикрон ще бъде малко по-заразен. „ Може би ще има някаква дарба да презаразява. Не чакам чак такова огромно понижаване на отбраната против него ”, добави доктор Марков.

По думите му могат да бъдат по-бързо приспособени. Подчерта, че досега няма данни, че вирусът съумява да преодолее в основна степен отбраните от имунизацията и тези на естествения имунитет.

„ Не е несъмнено, че ще се постанова нова ваксина. Ако се наложи, по-вероятно тя ще бъде приспособена към новия вид. Едва ли ще има потребност от увеличение на дозите ”, сподели той по Нова телевизия. 
Предположение за Омикрон: Може да се е появил при инфектиран със СПИН
Новият вариант на ковид, който се появи в Южна Африка, може да е зародил при инфектирано със СПИН лице. Такова съмнение направи...

Случаи на Омикрон към този момент са открити допълнително от 12 страни по света, много от тях - европейски. „ Не може да се изключи, че е в България. Има обаче два аспекта - дали е в България и по кое време ще научим, че е там. Повечето места, където е открит, са страни с развита инфраструктура за разкриване на вируса ”, посочи доктор Марков.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР