Няма данни за пострадали български граждани в Израел, където в

...
Няма данни за пострадали български граждани в Израел, където в
Коментари Харесай

МВнР: Няма пострадали български граждани при инцидента в Израел

Няма данни за потърпевши български жители в Израел, където в северната част на страната, планината Мерон, по време на набожен фестивал, в резултат починаха минимум 44 души, а други 150 са ранени.
От българското външно министерство оповестиха, че посолството ни в Израел е в непрекъснат контакт с локалните управляващи.
 Най-малко 44 души са починали при случай по време на набожен празник в северната част на Израел Най-малко 44 души са починали при случай по време на набожен празник в северната част на Израел
Най-малко 44 души са починали вследствие на сриването на естрада по време на честването на религиозния празник Лаг Ба Омер в региона на...
Инцидентът се случи по време на еврейско поклонение на фестивала Lag B`Omer в региона на връх Мерон, покрай град Сафед в северната част на Израел. На събитието са участвали над 100 000 души.
По-рано и министър председателят в оставка Бойко Борисов, и вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева насочиха съболезнования към израелския народ.
Нетаняху съобщи, че сриването на естрада на стадиона е едно от " най-тежките " бедствия в историята на Израел. „ Катастрофата на планината Мерон е една от най-тежките, които сполетяват страната Израел “, написа Нетаняху в Туитър, обявявайки неделята за народен ден на печал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР