Няма данни за пострадали български граждани след силното земетресение от

...
Няма данни за пострадали български граждани след силното земетресение от
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи при земетресението в Турция

Няма данни за потърпевши български жители след мощното земетресение от 7,8 по Рихтер в Югоизточна Турция, оповестиха от Министерство на външните работи.

Българските дипломатически представителства в Турция са осъществили съгласуваност с локалните управляващи, подържа се контакт и с представители на локалната изселническа общественост. По последни данни при труса са починали над 1000 души в южната ни съседка, а в Сирия жертвите са към 600 индивида.

От Министерството на външните работи изрекоха съболезнования на фамилиите на починалите при земетресението.

България изпрати избавителни екипи в помощ на потърпевшите и за справяне с следствията от тежкото земетресение. От Министерството на защитата оповестиха, че два самолета „ Спартан “ са изхвърчали към Турция. За тръгване към регионите на труса пътува и модул от 58 чиновници на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Освен хора, за Турция отпътува техника, палатки и кучета, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Българският Червен кръст също има подготвеност да даде филантропична помощ на Турския Червен полумесец (ТЧП) за потребностите на потърпевшото население от опустошителното земетресение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР