Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Република

...
Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Република
Коментари Харесай

Външно: Няма информация за пострадали българи при земетресението в Албания

Няма данни за потърпевши български жители при земетресението в Република Албания с магнитуд 5.8 по Рихтер, записано през вчерашния ден, и последвалия го второстепенен трус.

В посолството на Република България в Албания не са постъпвали сигнали за потърпевши български жители, както и за търсещи помощ. Веднага след земетресението е основана организация за приемане на сигнали за потърпевши жители, на които да им бъде оказана помощ, инфомираха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Не се оповестява за жертви след земетресението, което е нанесло материални вреди. Не са установени провали върху гражданската инфраструктура като пътища и мостове. Около 100 души са потърсили незабавна здравна помощ в лечебни заведения, главно в градовете Тирана и Дурас.

През нощта са били проведени 6 спешни центрове в Тирана за оказване на лекарска помощ.

Посолството на Република България в Тирана предлага на българските жители, пребиваващи и пътуващи в страната, да бъдат внимателни и да се осведомят в детайли за настоящата конюнктура. Посолството е в непрестанен контакт с формалните албански управляващи и следи обстановката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР