Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд

...
Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд
Коментари Харесай

Българското консулство свика кризисен щаб след силните трусове в Калифорния

Няма данни за потърпевши български жители при земетресението с магнитуд 7,1 по Рихтер, което разклати Южна Калифорния, оповестиха от българското външно министерство.

Трусът е бил съвсем на същото място, където в четвъртък удари със мощ 6.4. Нанесени са съществени материални вреди. Има данни за ранени. Специалистите предизвестиха, че сеизмичната активност в региона ще продължи.

В българското генерално консулство в Лос Анджелис е образуван спешен щаб. От Министерство на външните работи поучават българските жители, които живеят в Южна Калифорния, да се преценяват с всички разпореждания на локалните управляващи, свързани с възможни евакуации и защитни ограничения.

 © БГНЕС
Малко след 20 ч вечерта локално време земята стартира да се люлее. Това обаче не е следващият послетрус, а земтресение със мощ 7.1 по Рихтер. Епицентърът му е в региона на град Риджкрест - на към 240 км североизточно от Лос Анджелис, и на дълбочина към 10 км. То е плитко и е една от аргументите да се усеща толкоз мощно, разясняват сеизмолозите.

По думите на кмета на Риджкрест в града има няколко пожара и приключване на газ. Близо 1 800 домакинстваа са без ток. Задействани са полицията и пожарната. Помощ идва от околните обитаеми места.
Дейвид Уит, шеф на пожарната работа в окръг Кърн: Имахме земетресение - 7.1 по Рихтер в окръг Кърн, региона на Риджкрест. Много сътрудници са на път към града. Събираме информация и по едно и също време с това се гасят няколко дребни пожара в разнообразни здания. Вдигнати са два хеликоптера.
На доста места вредите са съществени - паднали предмети, изпочупени прозорци и напукани пътища. Все още не е ясно какъв брой души са потърпевши при труса.
 Нов трус с магнитуд 7,1 по Рихтер в Калифорния Нов трус с магнитуд 7,1 по Рихтер в Калифорния
Земетресение със мощ 7,1 по Рихтер разклати Южна Калифорния. До момента няма данни за потърпевши и опустошения.

Калифорния е сеизмична зона, за последните към 25 години това е най-сериозното земетресение, споделят експерти.

Предполагаме, че става дума за разлом с дължина към 50 км, като той се движи и двете направления, разясни Луси Джоусн, сеизмолог в Калифорнийския софтуерен институт.
Луси Джоунс, сеизмолог: Вероятността от трус със мощ шест през идващите седмици е над 50%, може би към 60 на 100. С много огромна спогодба, само че въпреки всичко вероятността за магнитуд 7 е 11%. Поредицата земетресения демонстрира, че имам една постоянна поредност - това не е изненада. Няма причина да мислим, че ще спре.
Само през вчерашния ден в региона са регистрирани 1 400 послетурса, най-силният със мощ 5 по Рихтер.
 Министерство на външните работи: Няма данни за потърпевши българи при труса в Калифорния Министерство на външните работи: Няма данни за потърпевши българи при труса в Калифорния
Няма данни за потърпевши български жители при земетресението с магнитуд 7,1, което беше записано на 5 юли в Калифорния, заяви Външно министерст...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР