Няма данни за политически мотив в убийството на общинската съветничка

...
Няма данни за политически мотив в убийството на общинската съветничка
Коментари Харесай

Общинската съветничка убита заради заем от няколкостотин лева -

Няма данни за политически претекст в убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова. Това заяви окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова на брифинг преди минути.

Тя посочи, че локалната Окръжна прокуратура следи досъдебното произвеждане по член 115 от Наказателен кодекс за съзнателно ликвидиране. В момента се правят процесуални дейности.

Убитата и арестуваният са имали връзка преди години, до 2017 година

На 28-ми август Минчо Столарски дошъл във Велинград за рождения ден на Каферинова, само че празник не е имало, защото някогашният й партньор си изискал парите, които ѝ бил дал на заем. Става въпрос за няколко стотин лв., удостовери наблюдаващият прокурор по делото Паун Савов.

По данни на проверяващите 73-годишният мъж се занимавал с бизнес с недвижими парцели и имал финансови взаимоотношения с общинската съветничка.

Между двамата избухнал скандал и в положение на афект, той я стиснал за гушата. Оттам са и следите от принуждение и контузиите в региона на шията.

72-годишната жена е издъхнала, а извършителят се обадил на телефон 112, като сигналът е подаден в 20,50 ч. Минчо Столарски е споделил какво е направил, показал на служителите на реда адреса на дома на някогашната си другарка. Когато е станала нещастието, двамата са били в една от стаите на втория етаж на къщата на ул. " Хр. Смирненски " в курортния град, където се намира и минералният плаж „ Каферинова “. Били са сами.

Днес следва да бъде повдигнато обвиняване на 73-годишния Столарски и да му бъде пожелан 72-часов арест, а по-късно и непрекъснат. Мотивите за закононарушението са напълно персонални, няма политически, а възрастния мъж го чака затвор от 10 до 20 години.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР