Няма данни за отвличане или друга принуда около изчезването на

...
Няма данни за отвличане или друга принуда около изчезването на
Коментари Харесай

Има ли данни за отвличане – какво показва разследването за Сашко до момента

Няма данни за похищение или друга насила към изгубването на 12-годишния Сашко от Перник. Това демонстрират данните на полицията досега, заяви, цитирайки свои източници.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за похищение , а следствието още не е завършило. Експертизите обаче са посочили, че по тялото и по облеклата на детето няма непознат биологичен материал.  Несъмнено подобен би останал, в случай че имаше насила или интервенция на други хора в изгубването.

В „ Темата на NOVA ” Мариета Николаева споделя с детайлности и неразкрити елементи историята, която не остави никого апатичен. Историята на Сашко от Перник. Тя докара до най-мащабната издирвателна акция, обединила хиляди в търсене на 12-годишното момче. Заедно със спасителите на детето екипът ни потегля малко по малко на издирването, до момента в който стигне до мястото, където Сашко беше открит.

Завръзката. 11 ноември. В местността над Профилакториума над Перник Сашко е на нормалната разходка с бащата си. Той паркира автомобила си на отбивка. Докато детето се разхожда обаче изчезва безследно. Подаден е сигнал и в полицията неотложно е образуван действен щаб. Започва издирването на 12-годишния Александър. Още същата вечер към мястото се насочат стотици души. Следващите дни и нощи покрайнините на Перник са обходени от хиляди служители на реда, експерти и доброволци. Търси се по вода и по въздух.

„ Детето беше търсено както в самия Перник, по този начин и към планината - водоеми претърсени наоколо, всички пещери, остарели галерии, кладенци, обрасли местности, наети хора с резачки, в непроходими места, обрасли тръни да се спускат, планинските спасители правеха втурване с въжета да не е паднал. Едва ли не сантиметър по сантиметър беше претърсена тази планина ”, спомня си Ангел Папалезов от ГДНП.

Надеждата първоначално е, че детето ще се появи единствено. И преди се е губило. И до момента в който в първите часове главната версия на полицията е за изгубено дете, то скоро започване следствие на всички вероятни хипотези . Полицията проверявала престъпния контингент в миньорския град, всички здания в покрайнината. В полезрението на криминалистите били както хора, за които има данни, че имат педофилски пристрастености, по този начин и такива с отнети деца и самотно живеещи мъже.

Заподозрени са всички. Включително и бащата на детето. И въпреки да няма никакви доказателства, мъжът е подложен както на вербална, по този начин и на физическа експанзия. В следствието се включват и специалисти от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Бащата е подложен на детектор на лъжата.

Търсенето на Александър продължава, само че без никакъв триумф. Въпреки десетките сигнали, които постъпват все ден, диря от детето няма. Повече от седмица упоритите старания на хиляди души не дават никакъв резултат.

Изненадващо на седмия ден бащата афишира премия от 100 хиляди лв. за намирането на Сашко. Издирването продължава със същите темпове. Хиляди търсят Сашко непрекъснато, въпреки и към този момент с доза безизходност. С такава настройка за девети следващ ден потеглят и доброволците Веско и Милко, които са част от клуба по делта и парапланеризъм в Перник. Отново се насочат към Голо бърдо. Уж е обходено, само че се взима решение още веднъж да ревизират там.

Двамата се разделят. Веско продължава по пътя, а Милко търси на отсрещния рид. Развръзката е тъкмо тук - на деветия ден от издирването в 14 часа и 25 минути.

„ Аз сега отново го виждам там – разчувствуван. Видях сиво яке и помислих, че е парцал, че някой боклука си е хвърлил, тъй като какви ли не неща намерихме. И в идващия миг като се загледах, видях, че е с дънки. Загледах го - 10 секунди стоях по този начин и се подготвях за най неприятното, тъй като доста дни ”, спомня си спасителят на детето и добавя: „ Беше лежащ, сгушил се, сгънати крайници встрани и ръцете в панталоните - очевидно да се топли. Изтичах, пипнах го по рамото, той ме погледна, споделих му „ Тук сме да ти помогнем ”.

Детето моли за вода. Изнасят го на ръце по стръмния рид. С високопроходим джип го транспортират до мястото, където ги чака колата за спешна помощ. Сашко е настанен в реанимацията на „ Пирогов ” в релативно положително здравословно положение. Според лекарите индикаторите на момчето са близки до естествените. Сашко не е гладувал тези девет дни. Пил е и вода.

Александър е открит на 4 километра от мястото, където изчезва. Има чешма, както и плодни дървета и шубраци. Според Милко Сашко е отключил инстинкти за самозапазване. Не знае дали поради заболяването му, само че твърди, че той самичък си е оказал помощ.

Засега всички обстоятелства демонстрират, че Сашко е оживял самичък в планината цели девет дни и осем нощи. Досъдебното произвеждане за похищение продължава. До момента няма никакви данни да присъединяване на други хора в изгубването на детето. По тялото и облеклата му не е намерено непознато ДНК, сочат експертизите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР