Няма данни за жертви и материални щети след земетресението, което

...
Няма данни за жертви и материални щети след земетресението, което
Коментари Харесай

Силното земетресение в Румъния беше усетено и у нас

Няма данни за жертви и материални вреди след земетресението, което разклати Централна и Източна Румъния. Трусът е бил с магнитуд 5,8 и е регистриран в 3 часа и 38 минути тази нощ. Епицентърът е в региона на Вранча, а дълбочината му е към 150 км. Това е най-силното земетресение в Румъния от 2014 година насам. И втори случай на висока сеизмична интензивност на Балканите за последните 3 дни - в петък трус с магнитуд 6,8 разклати гръцкия остров Закинтос. Земетресението в Румъния е усетено и на територията на Молдова, Украйна и България.

Русе

Най-силно земният трус се почувства в Русе. Русенци, които са изключително чувствителни след земетресението от 1977 година, са се събудили със боязън тази нощ. Хората, които живеят на по-високите етажи в жилищните блокове, са усетили две къси, само че мощни разлюлявания и скърцане в продължение на към 2-3 минути.
Анелия Колева: Разтърси ме доста мощно, след това два часа не можах да се успокоя, на 6-я етаж много люлее.Вярка Калчева: " Много се уплаших и ставам и се чудя накъде да тичам, ох, то добре че спря. Боже, крещя, благодаря. Е, във боязън сме да ви кажа право.
Последното по-сериозно земетресение с епицентър Вранча, което разклати и България, беше през 1986 година с магнитуд 7,9 по Рихтер и взе в Румъния 150 жертви и аргументи съществени материални вреди. Оттогава до момента русенци са усещали 8 по-малки земни труса.
 Земетресение със мощ 5,8 разклати Централна и Източна Румъния Земетресение със мощ 5,8 разклати Централна и Източна Румъния
Земетресение с магнитуд 5,8 разклати Централна и Източна Румъния. Според локални медии то е усетено и на територията на България, Молдова и Украйна. За...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР