“Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания

...
“Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания
Коментари Харесай

ГЕРБ отхвърля твърденията за грубо опорочаване на вота

“Няма данни за жестоко опорочаване на изборния развой. В акция постоянно другите съперници пускат сигнали, а това е от компетенциите на съда. Не ни притеснява”. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в понеделник пред Нова телевизия. Така той отхвърли обвинениятанапрезидента, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и щаба на Мая Манолова заизборните нарушавания.

“Слушах разбор на социолозите, които настояват, че няма етнически профил в гласуването. Гласовете на другите етнически общности се разпределят поравно. Публичните администрации нямат право да събират данни по етнически симптом, това се прави единствено при преброяването. С тези клишета би трябвало да се работи по-внимателно”, сподели Дончев.

В неделя президентът Румен Радев предложения Централната изборна комисия (ЦИК) и партиите да обсъдят “отстъплението от честността в изборния процес”. Той разгласи, че има голям брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове, които компрометират доверието в изборния развой

Държавният глава прикани жителите да гласоподават, с цел да не позволен купеният и корпоративен избор да дефинира тяхното бъдеще. По-късно министър председателят Бойко Борисов упрекна Радев в пропаганда и го разгласи за “ошашавен “.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също разгласи, че “държавният уред е бил трансфорат машина за печелене на избори”. След края на изборния ден щабът на Мая Манолова на собствен ред заяви, че ще изиска анулиране на изборите в София поради доста сигнали за нарушавания и пазаруване на гласове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР