Няма данни които потвърждават или отричат версията за отвличане на

...
Няма данни които потвърждават или отричат версията за отвличане на
Коментари Харесай

МВР: Няма данни, които да потвърждават, че търговецът на криптовалути е отвлечен

Няма данни които удостоверяват или отхвърлят версията за похищение на търговеца на криптовалута Александър Абрашев. Това съобщи на ексклузивен брифинг комисар Стойно Цветков от ГДНП.

Неговото търсене продължава. Последният човек, с който той е разговарял, е сестра му Теодора. Пред проверяващите тя разказала, че в понеделник, към 10 ч. сутринта, го закарала в региона на кино в столичния квартал „ Младост”. Оттам той трябвало да тръгне по работа за Пловдив.

Малко по-късно, Теодора Алтънбашева видяла мъж на към 30 години да влиза в жилището на брат ѝ, което е в съседство с нейното. Мъжът употребявал ключ. Това уплашило дамата, защото достъп до жилището по принцип имала единствено тя. Попитала непознатия кой е и какво търси, само че той си тръгнал с обяснението, че бърза доста. Пред кооперацията го чакал джип, каран от жена.

Жилището на Александър Алтънбашев било разбъркано, настояват още източници на NOVA. Предполага се, че е търсена информация за сметки на IT специалиста, както и портфейла му за криптовалути.

Теодора Алтънбашева се пробвала неколкократно да се свърже с брат си. При последния диалог той ѝ споделил, че пътува към региона на Бургас, без да посочи накъде тъкмо. Жената се учудила, защото той не бил загатнал за такова нещо по-рано. След това телефонът на мъжа бил изключен.

Подобно държание не било типично за брат ѝ, разказала Теодора. Той бил извънредно виновен и съобщавал за всяко свое забавяне. Затова дамата незабавно подала сигнал на телефон 112.

Разпитана е и приятелката на Александър - Кристина. Тя не споделила с проверяващите да има информация той да е заплашван или да има бизнес проблеми.

От полицията са създали опит да проследят телефона на Алтънбашев по мобилни кафези. Така се открило, че за последно апаратът е бил включен в региона на Бистрица край София. Последният му диалог е с Ивайло Борисов, по прякор Ториното. Адвокатът на Борисов съобщи, че двамата са другари. По негови данни обаче Ториното не е последният човек, който е виждал Алтънбашев.

Алтънбашев е специалист IT сферата и различните валути. През предходната година е спечелил 6 млн.евро, поради което е направил особено празненство в първокласен столичен клуб, написа Флагман бг. Пред другари пък наскоро се похвалил, че си е купил имение в Дубай за към 2,5 милиона евро и къща в Халкидики, Гърция за близо 2 милиона евро.
Основната версия, по която следствието работи е похищение, само че не се изключва и опцията да е избягал или да е премахнат.
Униформени са обиколили региона и събрали записите от видеокамерите в региона на блока на Алтънбашев на ул. „ Борино “ в кв. „ Борово “. От тях станало ясно, че мотористът е избягал с джип, ръководен от жена и със затъмнени задни стъкла.

Видеоклиповете посочили, че возилото карало с гневна скорост при отдръпването си. Разследващите засекли, че последната клетка на телефона на Александър е в региона на Околовръстното край Бистрица във вторник, след което се изпарява и най-вероятно мобилният уред е погубен.

Александър Алтънбашев е вманиачен почитател на сафаритата в Африка и други екзотични страни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР