Няма да загубим никакви пари от Плана за възстановяване и

...
Няма да загубим никакви пари от Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Пеканов: Няма да загубим пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Няма да загубим никакви пари от Плана за възобновяване и резистентност. Те са там за нас. В момента, в който той бъде утвърден, те ще стартират да идват. Това съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов пред Нова тв.

" В рекомендациите на Европейска комисия към Плана няма нищо плашещо и изненадващо. Това е естествения развой на връзка. Всички останали страни организират същата връзка. Запознат съм с съвсем всички от тях, още преди те да дойдат публично ", уточни Пеканов.

В Плана за възобновяване и резистентност има 56 плана и 47 промени. " Всеки от плановете е написан в към 40-50 страници. Това са над 3000 страници. Съвсем обикновено е да има мнения, част от тях са механически. Всички страни получават такива мнения. Комисията е длъжна да ги направи ", разяснява Пеканов.

Той добави,че няма проект без забележки.

" Повечето страни са преговаряли с месеци. Румъния съобщи Плана си на 1 май и преговаряха до октомври. Изминали са 6 седмици, откогато ние предадохме нашия. Всяка седмица съм в диалози с Брюксел, работи се по тези мнения. Сега просто те са официализирани ", изясни вицепремиерът в служебния кабинет.

По думите му не е имало опит за скриване на писмото с рекомендациите от Европейска комисия. " Комуникацията е сред европейските институции и изпълнителната власт. Това е публична връзка, която не се разгласява на всички места, само че всички министерства го имат, сподели Атанас Пеканов. - Всички съставни елементи без енергетика и господство на закона, по които остават политически въпроси, по които ние преговаряме, остават без смяна и би трябвало да стартират да се осъществят. Кога ще се подпише и по кое време ще дойдат парите е обособен въпрос, който не е толкоз заплашителен. Да, има закъснение, само че парите са там и ние не губим нищо. "

Запитан по отношение на мнения за това, че в случай че дадем зелена светлина на Македония, по този начин, както желаят Съединени американски щати и Брюксел, няма да има проблем с парите, той отговори, че не желае да разяснява такива геополитически въпроси. " Мисля, че по-скоро това е нечиста сделка ", приключи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР