Няма да я подкрепим комисията, която ще внася ППДБ, заяви

...
Няма да я подкрепим комисията, която ще внася ППДБ, заяви
Коментари Харесай

Петков иска да закрие държавата: Пеевски

" Няма да я подкрепим комисията, която ще внася ППДБ ”, съобщи шефът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Преди това от Промяната оповестиха, че желаят краткотраен орган, който да нищи събитията при полицейското принуждение на митинга против управлението на БФС.

" Твърдо седим зад момчетата (МВР). Трябва да има страна. Или ще има страна, или няма да има страна. Казах на господин Кирил Петков на председателски съвет, като желаят да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те очевидно това желаят ", безапелационен бе Пеевски.

" Какво е направил Калин Стоянов ", попита той. " Има инспекторати, след тях има прокуратура, след нея - съд. Нали сме правова страна? Не мога да схвана за какво Народно събрание ще проверява служители на реда. Това не може да се случи. Народно събрание няма тези функционалности. Ние вършим законите, по тях след това работят ведомствата. Ние сме по тази причина - да им създадем закони, по тази причина сме законодателна власт. Ние ставаме проверяващи на служителите на реда. И какъв сигнал им даваме? Че другите институции не съществуват. Няма да обезличаваме страната. Твърдо съм да има страна ", сподели Пеевски.

Движение за права и свободи обаче ще предложи основаване на краткотрайна комисия за следствие на протичащото се в МЕУ. " Нека да забележим какво се случва с министъра и зам.-министъра ", настоя той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР