Няма да внесем искане за оставката на председателя на Народното

...
Няма да внесем искане за оставката на председателя на Народното
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната няма да внесе искане за оставката на Вежди Рашидов

Няма да внесем искане за оставката на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов. Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от " Продължаваме Промяната " (ПП) Никола Минчев пред. Той уточни, че групировката няма и задоволително подписи да входира такова искане.

Коментарът на Никола Минчев е по отношение на изказване на различен народен представител от Политическа партия - Иво Атанасов, който в четвъртък съобщи, че ще предложи на парламентарната си група да изиска оставката на Рашидов, в случай че е назначил Стефана Караславова за основен секретар на Народното събрание.

Минчев сподели, че не познава Караславова, като уточни, че не е работил с нея, когато той оглавяваше 47-ото Народно заседание.

" Не мога да дам персонална оценка, тъй като не съм се срещнал с работата ѝ и персонално с нея ", съобщи той.

Никола Минчев уточни също, че няма проблем с това да бъде на президиума до ръководителя Вежди Рашидов, макар че, по думите му, изборът е бил компромисен. Депутатът от Политическа партия сподели, че е подготвен да оказва помощ. По думите му управлението на Народното събрание би трябвало да направи по този начин, че институцията да действа и да наподобява добре.

Минчев разяснява и разногласието за председателския пост на спортната комисия, като обстановка, която основава чувство за нещо, което се е случило, откакто са се уговорили в границите на Народното събрание.

" Развитието на обстановката към председателството на спортната комисия основава чувство за нещо, което се е случило, откакто сме се уговорили. След още веднъж доста компликации стигнахме до съгласие " Продължаваме промяната " да вземе спортната комисия. Изведнъж на другия ден Движение за права и свободи сподели, че се отмятат от тази спогодба и няма да ни я дадат. Какво се промени от през днешния ден за на следващия ден аз не мога да си обясня. Затова се основава чувството, че може да се е стигнало до някакво позвъняване от някъде ", разяснява още Минчев във връзка съмненията, че намесата идва от президентската институция.

Според него от Политическа партия се намират в обстановка, в която са малцинство. " Не получихме нито една от мечтаните комисии и това е доказателство ", уточни Минчев.

ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " работеха добре и в синхрон в 47-то Народно събрание. Да забележим дали и в 48-то Народно събрание ще продължат това съдействие.

" Отиваме на " Дондуков " 2 в понеделник. Политическа партия е подготвена на разговор, само че не и на безпринципни взаимни отстъпки. Ние сме влезнали в политиката за да променим модела, по който се управляваше България през последните 10 години. Би било изменничество към гласоподавателите да създадем компромис с ГЕРБ и Движение за права и свободи . Не сме подготвени. ГЕРБ би трябвало да се отрекат от този модел, който построиха ", уточни още Никола Минчев.

По думите от Политическа партия ще видят по какъв начин подходят, в случай че мандатът пристигна при тях.

Според него хартиената бюлетина би била стъпка обратно, " тъй като броят на недействителните гласове бе доста по-голям от в този момент ".

Контролираният избор е по-широко публикуван. В тъмната стаичка може да се вършат фотоси, които служат за доказателство, че гласоподавателят е осъществил " верния " избор, разяснява още депутатът от Политическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР