Няма да вкарваме дерогация, докато не стане ясно дали “Лукойл

...
Няма да вкарваме дерогация, докато не стане ясно дали “Лукойл
Коментари Харесай

Борисов: Ако „Лукойл“ не си платят данъците в срок, ще има дерогация

" Няма да вкарваме дерогация, до момента в който не стане ясно дали “Лукойл България ” ще си заплати налозите ".

Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Не разбирам експанзията, в случай че не си платят налозите в открития период, ще има дерогация ", разяснява той.

В своя позиция от " Лукойл Нефтохим Бургас " обявиха, че заплащат всички планувани от закона налози в откритите периоди и напълно извършват отговорностите си към бюджета на Република България.

От акционерното сдружение прецизират, че изказвания за противоположното не дават отговор на истината и накърняват положителното име на компанията.
" Във връзка с прозвучалите в народен ефир измислени изказвания на обособени политици, заявяваме, че сдружението е изплатило напълно дължимия корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска за 2022 година, като продължава да заплаща предплатено и двата типа отговорности за 2023 година в сходство с българското законодателство.

Установено е положително оперативно взаимоотношение с органите на Националната организация по приходите и Агенция " Митници " и всички законно дължими заплащания се правят в период.

Дружеството си резервира правото да пази ползите и деловата си известност с всички налични средства ", показват от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР