Няма да ви покажем нейното лице. Няма да чуете нейния

...
Няма да ви покажем нейното лице. Няма да чуете нейния
Коментари Харесай

В капана на насилието: Разказ от първо лице за тормоза и пътя след него

Няма да ви покажем нейното лице. Няма да чуете нейния глас, само че ще ви разкажем нейната история. След половин година връзка тя приключва взаимоотношенията с колегата си. Причината- ревнивост.

„ Мъж на междинна възраст, който е с много добър обществен статус, със собствен бизнес, който прави доста положително първо усещане. Искам да обърна внимание на обстоятелството, че профилът на насилника не в постоянно е с черна тениска и татуировки. Напротив има един различен вид принудител, който първоначално наподобява, че всичко е обикновено “.

Снимка: bTV

„ Разбрах, че по време на интимната ни връзка, без моето познание е записвал материали, които са с порнографско наличие и стартира да ме заплашва, че ще разпрати тези материали до мой близки, че ще ги разгласява в интернет пространството, че ще ги разлепи в целия ми квартал, в това число че ще ги занесе в школата на моето дете “, изясни тя.

Казва, че в началото тормозът почнал с обиди и неистини, а малко по-късно унижението траяло с компромати.

Снимка: bTV

„ Твърдеше, че съм продажница, безусловно всичко неприятно, което може да се сетите, той го твърдеше, само че по-лошото е, че с изключение на тези изказвания, той стартира да популяризира и порнографските материали, които беше основал без аз да знам. Беше ги изпратил на моя татко и до моите професионални сътрудници “.

„ Баща ми естествено беше извънредно засегнат и покъртен от цялото това нещо и естествено е твърдо зад тила ми. В професионалната общественост моето име беше тотално опетнено. Всъщност всички дейности на този човек са ориентирани точно към това да ме унижава обществено, да опетнява името и човешкото ми достолепие, да уронва престижа ми, да срине целия ми професионален път “.

Георги Николаев е отправял серия закани за живота ѝ

Случаят е отпреди две години.

„ До момента макар, че се свързах с тъжби с полиция и прокуратура, няма безусловно никакъв резултат. Има следствие само че, няма повдигнато обвиняване “.

„ Той не отхвърля авторството - несъмнено е потвърдено кой е направил закононарушението, когато и несъмнено е потвърдено, че материалите, които е популяризирал, са точно нецензурен, така както беше назначена съответна експертиза, която потвърди тези неща. Миналата седмица бях извикана в полицията за предявяване на материалите. Според моя юрист има огромна възможност това да значи, че преписката ще бъде прекъсната на този стадий - без да бъде повдигнато никакво обвиняване “.

„ Аз желая да задам въпроса оттук насетне към кого да се обърна за помощ, тъй като аз нуждая се от помощ, в случай че този човек фактически си разреши да разгласява всички тези фотоси в интернет пространство или да ги разлепи в квартала, както той ми е казвал. Към кого да се обърна откакто страната ми обръща тил “.

Помощ търси освен тя. Само за тази година са постъпили 10 хиляди сигнала за закононарушения в интернет и то на малолетни. 90% от тях са за полова употреба, сочат данните на Центъра за безвреден интернет. При малолетните тези закононарушения се правят най-често в ТикТок, Инстаграм и Вайбър, а при възрастните обществените мрежи са Facebook и Телеграм.

Снимка: bTV

„ Проблемът с Телеграм е, че той като апликация не спомага с проверяващите органи, ние оттова не може да смъкваме наличие. От всички останали обществени мрежим можем “, изясни киберспециалистът Антоанета Василева от Центъра за безвреден интернет.

Снимка: bTV

„ Всяка една жена, която е потърпевша, не би трябвало изобщо да се опасява. Още по-малко да се срами да опише своята история, защото не потърпевшите дами би трябвало да изпитват позор, а насилниците са тези, които би трябвало да се срамят “, акцентира Василева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР