Няма да ви изненада фактът,че най-старото земно животно в света

...
Няма да ви изненада фактът,че най-старото земно животно в света
Коментари Харесай

Най-старото животно на света вече може да бъде посетено

Няма да ви изненада фактът,че най-старото земно животно в света е костенурка. Нейното име е Джонатан и е момче, което се счита, че е на 185 години . Той произлиза от Сейшелските острови, само че живее на английския остров Света Елена. За жал няма точни данни по кое време и по какъв начин е дошъл на острова, само че се счита, че това се е случило към 1882 година

Островът, който населява Джонатан се намира наоколо до континенталната част на Африка. Единствената връзка му с външния свят беше с транспортен съд, само че новото летище, което бе издигнато ще дава опция на огромен брой туристи да стартират да го посещават, оповестява Агенция Франс Прес представен от National Geographic.

 Снимка 325873

Дълголетието обаче има много висока цена, защото Джонатан към този момент е кьорав, няма чувство за миризма, само че пък е в положително здравословно положение и има изострен слух. Костенурката обича да похапва маруля, моркови, круши, краставици и ябълки.

Губернаторът на Света Елена споделя, че след гибелта на Джонатан черупката му ще бъде непокътната за поколенията. Миналата година от управлението на острова разгласиха клип, който увековечава първото къпане на дълголетната костенурка.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР